Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контрольні завлання.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
103.58 Кб
Скачать

Київський університет права Контрольна робота №9

1. Дайте повну відповідь на питання: «Поняття,ознаки, види та умови дійсності правочинів»

2. Складіть структурно-логічну схему: «Види та форми цивільно-правової відповідальності»

3. Розв’яжіть задачі.

Завдання № 1

Приватне підприємство «Ростр» (замовник) і будівельний трест (підрядник) домовились про будівництво споруди. Згідно укладе­ного договору підряду замовник повинен передати підряднику проектно-кошторисну документацію і рішення місцевої адміністра­ції про відведення землі під забудову, а підрядник повинен побудувати споруду зі своїх матеріалів і передати її замовнику в термін, визначений договором.

Визначити, що є об'єктом даних правовідносин.

Завдання № 2

Після смерті батька громадянка Мироненко дізналась, що видавництво перевидало двічі його книгу, яка десять років назад була видана на підставі договору, укладеного видавництвом і батьком громадянки Мироненко.

Остання звернулась до видавництва з вимогою про сплату гонорару. Видавництво відмовило в зв"язку з тим, що договором було передбачено право на перевидання книги.

Про який об'єкт цивільних прав іде мова в задачі?

Чи входить авторське право до складу спадкового майна?

Чи є у громадянки Мироненко підстави вимагати виплату гонорар

Завдання № 3

Комерційний банк придбав для своїх співробітників 50 упаковок з аерозолями сльозоточивої та дратівливої дії виробництва ФРН і під розписку роздав своїм співробітникам для індивідуального захисту. Син одного зі співробітників банку в школі застосував

балончик проти іншого учня, який потрапив до реанімації, знаходився тривалий час на лікуванні і став інвалідом III групи. Батько потерпілого звернувся з позовом до банку про відшкоду­вання шкоди, а органи внутрішніх справ зразу ж після події вилучили у співробітників всі упаковки.

Дайте правову оцінку ситуації.

Завдання №4

Після публікації в газеті статті про Федоренка, останній, вважаючи, що викладені відомості про нього не відповідають дійсності, вирішив звернутися до суду із заявою про спростування цих даних.

Проаналізуйте дану ситуацію і вкажіть, що є об'єктом неправомірної (на думку позивача) поведінки відповідача?

Завдання № 5

Громадянин Кірст, виконавчий директор фірми «TOB «Фотон», уклав з громадянином Кириченко договір купівлі-продажу будинку по вул. Ярославів Вал у м. Києві. Цей будинок належав на праві власності товариству з обмеженою відповідальністю «Фотон», членом якого були Кірст, Саєнко і Дронь.

Через рік після укладання договору купівлі-продажу Саєнко заявив позов про визнання названого договору недійсним. В обґрунтування позову Саєнко вказав на наступні обставини: він не давав згоди на продаж будинку співвласником якого він є; повноваження Кірст, як виконавчого директора фірми, не розповсюджуються на укладення договорів про відчуження майна.

Яке рішення повинен прийняти суд?

Київський університет права Контрольна робота №10

1. Дайте повну відповідь на питання: «Представництво і довіреність»

2. Складіть структурно-логічну схему: «Види правочинів»

Соседние файлы в предмете Гражданское право