Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !!!Проектування!!! / Лекції САПР / Лекція 14 Робота з креслярськими видами.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.21 Mб
Скачать
  • Створення трьох стандартних видів

Меню: Insert > Drawing View > Standard 3 View (Вставка >Креслярський вид > 3 стандартних види)

Панель інструм.: Drawing > Standard 3 View (Креслення > 3 стандартних види)

За допомогою інструмента Standard 3 View (3 стандартних види) можна за замовчуванням створювати три ортографічних види певної деталі або збірки.

Креслярські види будуть створюватися залежно від типу проекції за замовчуванням для поточного аркуша. Якщо аркуш сконфігурований під першу кутову проекцію, креслярські види будуть створюватися відповідно до цієї конфігурації. Якщо аркуш креслення сконфігурований під третю кутову проекцію, види будуть створюватися відповідно до цього. Для зміни типу проекції поточного аркуша в контекстному меню на елементі SheetFormat1 (ФорматЛиста1) у дереві конструювання (або на ярлику аркуша) виберіть команду Properties (Властивості), щоб на екрані відобразилося діалогове вікно Sheet Properties (Властивості аркуша). У цьому вікні встановите перемикач Type of projection (Тип проекції) у положення по першому куту.

Як тільки документ обраний, будуть створені три стандартних види на основі масштабу поточного аркуша за замовчуванням.

Якщо створений вид перекриває штамп, буде потрібно його пересунути. Щоб пересунути вид, клацніть лівою кнопкою миші, щоб виділити його. Рамка видів відобразиться лінією червоного (основний вид) або зеленого кольорів. Перемістите курсор до границі обраного виду. Курсор заміниться курсором переміщення. Утримуючи натиснутою ліву кнопку миші, перетягуйте курсор, щоб перемістити вид. Пам’ятейте, що якщо ви перемістите вид попереду, перемістяться всі види.

  • Створення стандартних видів за допомогою інструмента Predefined View (Попередньо визначений вид)

Меню: Insert > Drawing View > Predefined (Вставка > Креслярський вид > Попередньо визначений)

Панель інструментів: Drawing > Predefined View (Креслення > Попередньо визначений вид)

Інструмент Predefined View (Попередньо визначений вид) використовується для створення порожніх видів з попередньо визначеною орієнтацією. Коли усі попередньо визначені види створені, їх варто заповнити, перетягуючи деталі з іншого вікна на ім'я документа деталі в дереві конструювання FeatureManager. Все попередньо визначені види будуть заповнені.

Ця можливість програми використовується в основному для додавання порожніх видів у документ креслення і наступного збереження його як шаблон креслення. Коли ви будете наступного разу створювати документ креслення за допомогою цього шаблона, вам буде потрібно тільки перетягнути деталь із іншого вікна, і все предварительно певні види будуть заповнені.

Для того щоб створити попередньо визначений вид, клацніть на кнопці Predefined View (Попередньо визначений вид) на панелі інструментів. Порожній вид буде прикріплений до курсора. Вкажіть точку в документі креслення, де варто розмістити попередньо визначений вид. Вид буде розміщений у документі креслення, і на екрані з'явиться менеджер властивостей Predefined View (Попередньо визначений вид), як показано на мал. 14.2. Виберіть орієнтацію виду в сувої View Orientation (Орієнтація виду) і клацніть на кнопці ОК у менеджері властивостей. Для додавання наступного попередньо визначеного виду, знову викличте інструмент Predefined View (Попередньо визначений вид) і розмістите вид на аркуші креслення. На екрані з'явиться рамка виду. Далі потрібно визначити параметр вирівнювання. Клацніть правою кнопкою миші усередині рамки і виберіть у контекстному меню пункт Alignment > Align Horizontal by Center/Align Vertical by Center (Вирівнювання > Вирівняти горизонтально по центру/ Вирівняти вертикально по центру). Тепер виберіть попередній попередньо визначений вид для вирівнювання відповідного виду. Аналогічно додайте додаткові попередньо визначені види за допомогою цього інструмента.

Коли будуть створені усі попередньо визначені види, відкрийте документ деталі або збірки та розташуйте вікна горизонтально або вертикально. Тепер перетягуйте компоненти з документа деталі та відпускайте їх у документі креслення. Усі попередньо визначені види будуть заповнені. Також ви можете заповнити окремі попередньо визначені види, вибравши їх і клацнувши на кнопці Browse (Огляд) у сувої Insert Model (Вставити модель) менеджера властивостей Predefined View (Попередньо визначений вид).