Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !!!Проектування!!! / Лекції САПР / Лекція 09 Редагування елементів.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
193.02 Кб
Скачать
  • Редагування елементів та ескізів командами Cut (Вирізати), Сору (Копіювати) і Paste (Вставити)

В SolidWorks пропонуються стандартні можливості Windows по вирізанні, копіюванні та вставці об'єктів і ескізів. Застосовують їх так само, як і в будь-якому іншому додатку Windows. Виберіть елемент або ескіз, що ви хочете вирізати або скопіювати.

Щоб вирізати виділений елемент моделі, виберіть пункт меню Edit > Cut (Виправлення > Вирізати) або використайте комбінацію клавіш Ctrl+X. На екрані з'явиться діалогове вікно підтвердження видалення, оскільки вирізається елемент, що, буде вилучений з документа. Клацніть на кнопці Yes (Так) у діалоговому вікні. (Докладніше про команду видалення мова йтиме далі в цій главі.) Після того як ви вирізали елемент моделі, виберіть площину або інший орієнтир для вставки елемента в модель. Виберіть пункт меню Edit > Paste (Виправлення > Вставити) або використайте комбінацію клавіш Ctrl+V. Іноді при цьому виводиться діалогове вікно Copy Confirmation (Підтвердження копіювання), у якому пропонується або видалити зовнішні зв'язки елемента, або залишити їх завислими. Це діалогове вікно відображається, тільки якщо на елемент, що вставляється, накладені обмеження у вигляді зв'язків або розмірів. Елемент буде вставлений у те місце, що задане обраним орієнтиром.

Після вставки скопійованого елемента моделі його оригінал залишається у вихідному положенні, а копія поміститься на обраний елемент. Щоб скопіювати елемент моделі, виберіть елемент або ескіз. Потім виберіть пункт меню Edit > Copy (Виправлення > Копіювати) або використайте комбінацію клавіш Ctrl+C. Виберіть елемент, на який варто помістити копію, і виберіть пункт меню Edit > Paste (Виправлення > Вставити) або використайте комбінацію клавіш Ctrl+V. Вставляти елементи можна необмежене число раз. Якщо ви виберете інший елемент для копіювання й скопіюєте його в буфер обміну, що попередній елемент буде вилучений з пам'яті буфера.

Щоб вставити обраний ескіз, необхідно вибрати площину або плоску поверхню для прив'язки. Для вставки ескізного елемента, простого отвору або отвору, створеного за допомогою майстра отворів, також варто вибрати площину або плоску поверхню. Для вставки фасок і скруглень необхідно вибрати кромку, кромки або поверхню для прив'язки.

2. Вирізання, копіювання та вставка елементів та ескізів з одного документа в інший.

Елементи та ескізи можна копіювати або вирізати з одного документа і вставляти їх в інший документ. Наприклад, нехай вам потрібно скопіювати ескіз, створений у поточному документі, і вставити його в новий документ. Для цього виберіть ескіз і натисніть комбінацію клавіш Ctrl+C, щоб скопіювати ескіз у буфер. Потім створіть новий документ у режимі Part (Деталь) і виберіть площину, на яку варто помістити ескіз. Натисніть комбінацію клавіш Ctrl+V, щоб вставити ескіз на обрану площину. Використовуючи цю процедуру, ви можете копіювати елементи з документа в документ.

  • Копіювання елементів методом перетягування

В SolidWorks є стандартна для Windows-додатків можливість копіювання елементів методом перетягування в межах документа. Натисніть та утримуйте клавішу Ctrl. Потім виберіть елемент в області побудов або в дереві конструювання FeatureManager. Перетягніть елемент у потрібне місце та відпустіть ліву кнопку миші. Якщо елемент,що копіюємо, обмежений зв'язками або розмірами, на екрані з'явиться діалогове вікно підтвердження копіювання, у якому буде запропоновано вибрати варіант подальших дій: видалити зв'язки або залишити їх завислими.