Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Аналіз відео-уроку з англійської мови. (6 кл) (2) 22

.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
15.05.2020
Размер:
13.98 Кб
Скачать

Аналіз відео-уроку з англійської мови. (6 кл)

Гребіненко Євгеній, 31-АК

Урок: https://mover.uz/watch/OJioCScm/?start=1

1. Загальні відомості про урок, його тип, структуру і зміст.

Тема: "Weather conditions. Climate"

Мета: розширити знання учнів про погоду; ознайомити з новими лексичними одиницями; закріпити ці знання у ході виконання практичних завдань; навчити вмінню аналізувати нові знання та застосовувати їх у повсякденному житті.

Тип уроку: комбінований.

Обладнання: ілюстративний матеріал, презентація.

Структура та зміст уроку

Урок складається із традиційних трьох етапів: початок, основна частина та заключна частина.

На початковому етапі вчитель провела організаційний момент: привіталась, задала запитання, яке підводить до теми уроку.

Ксенія З. намагалась активізувати діяльність глядачів за демонстрації погодних умов, які існують. Кожне речення вона перекладала на рідну мову учнів, щоб покращити розуміння нових ЛО. За допомогою граматичної конструкції "Today the weather is..." вчитель приводила приклади можливих відповідей.

Потім вчитель демонструвала правильну вимову кожного слова, пояснюючі також його лексичне значення іноземної і рідною мовою. За допомогою картинок, учням простіше розуміти певні кліматичні особливості.

Кожне нове слово супроводжувалось транскрипцією.

Мова вчителя була правильною, чіткою, достатньо повільною і відповідала усім нормам методики. Також Ксенія З слідкувала і часом, даючи змогу глядачу самостійно промовляти те чи інше слово.

Основна частина уроку передбачала вивчення нової граматичної конструкції "it is" Пояснення відбувалось за допомогою таблиці. Кожне пояснення мало приклади. Було пояснення особливостей використання граматичної конструкції: коли її доцільно використовувати, а коли ні; як краще її вживати і чому саме використання "it is" є важливим при описі погоди та кліматичною ситуації.

Після цього була робота з іменниками і прикметниками. Основний опір тут був на граматику. На моменті 05:34 дуже чітко і просто було пояснення, як слід утворювати прикметники з іменників. Потім вчитель застосовувала лінгвосоціокультурні пояснення іноземною мовою: у яких країнах яка погода. Усе це було у формі подорожі: починаючи із Гренландії, застосовувалась вже вивчені лексичні одиниці із використанням їхніх можливих варіацій. У кожній країні було виділене ключове слово, яке потім пояснювалось і перекладалось.

Вивчення нового матеріалу змінилось виконанням вправ. Слід було прослухати текст уважно і вставляти пропуски.

Атмосфера на уроці була досить повільною і гарною. Вчителя було цікаво слухати. Завдання були доцільні, відповідали темі.

На заключному етапі Ксенія З. підвела підсумки уроку та задала домашнє завдання.

У ході уроку було застосовано різні методи: бесіда, розповідь-пояснення, вправи продуктивного та репродуктивного типу. Вони ефективно діяли під час пояснення: сприяли збільшенню активності учнів.

Даний урок був проведений на високому методичному рівні. Цілі уроку були досягненні, методи та прийоми, які сприяли активності учнів, кращому засвоєнню навчального матеріалу, використані ефективно, кожний етап уроку логічно зв’язаний між собою.

Загальна оцінка уроку – "добре".