Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_modul.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.03.2020
Размер:
33.44 Кб
Скачать

37.Вимоги,які слід дотрим. Під час сад. Ліс. Смуг

-корін. добре ущіл-ть,щоб воно не висмикув-лось при витягув за стовб.

-кор сіян. Заложують на усю глиб і не згинають.

-посад місця розміщ рівномір

- у кож пос місце висадж рівну кіл жолудів. Глиб при веснян 6-8см,при осін 8-10см

38.Які осн полож догляду за гр. У ліс смугах

-Догл провод до змикан крон.Розпуш гр. в міжрядд насад пров в поліссі і лісостепу 4-6, степу на чорнозем 8-10,на каштан 10-12,кільк долг залеж від схеми змішув дерв і чагар пор.

-Суціл. Розпуш гр.. культ, міжрядь,розпу гр. в рядах оборюван,зміна напрям руху,захис насаджен.

38.Основні показники догляду за грунтом у ліс.Смугах

Догляд за грунтом проводиться до змикання крон дерев. Розпушення,(культивація) гр. в міжряддях насадження проводять в поліссі і лісостепу 4-6, в степу на чорноземах 8-10 і на каштанових грунтах 10-12р. і більше к-ть доглядів за гр.. залежить від схеми зміш. Деревних і чагарникових порід (в однорідних ліс. умовах крони змикаються швидше) конкретні строки і к-ть доглядів встан. Від стану грунту інтенсивного росту та кількості бурянів Пд.Степ- догляд за грунтом після змикання насадження, осіннє розпушення Лісостеп, Пн.Степ міжряддя займають просапними культурами картопля,кукурудза. Операція догляду за грунтом суцільне розпушування грунту культивація міжрядь, розпушування в рядах.

39. Опишіть стисло основні технологічні операції які вкл. Система оброб. Грунту у ліс. Смугах.

1. Суцільне розпушення грунту ( боронування). Один рік 2-3 рази Другий рік 2-3 рази.

2. Культивація міжрядь перший рік 4-6 другий 3-5 третій 3-4, в останні роки ств. Нас. Здіснбється по 1-2 культивації в рік. Протягом вегетативного періоду глиб. Розпуш.гр. глибина змінюється в лісостепу від 8 до 14 в степу від 16 до 8.

3. Розпуш. Гр.. в рядах проводять на глиб 4-8 см. До змикання крон.

4. Розпушення смуг робиться у віці ліс. смуг до 3-5 років. В міжряддях на 18-25 см.

5. Оборювання здісн. Коли смуги старше 3-5 років, воно робиться по-периметру на глиб. 20см. З одночасним боронуванням.

6. Хімічна боротьба з бурянами.

40. Перечисліть основні положення формування схем змішування плс.

Ширина ПЛС визначається раціональним використанням земель, біологічною стійкістю, високою полезахисною ефективністю. Найбільш оптимальні вузькі ПЛС із 3-5 рядів (інколи-6) ширина 7,5 - 15м, величина міжрядь у поліссі, лісостепу, півн. Степу 2-2,5м, у степу - 3м, посушливому степу 3,5-4м. відстань у ряду полісся, лісостеп - 0,75-1м, степ-1-1,5м. відстань між лунками 0,5-1м (в лунку 2-5 горіхів, або 3-5 пророслих жолудів). Головна порода Полісся Сз, Бп; Лісостеп, Півн. Степ Дуб; Степ Акація, Гледичія, Софора, Вяз.

41. Способи змішування порід в лісових смугах.

-Лісові смуги створюються 5-6 рядними (4 рядними). -Нас. ств. Смугами по формі і змішанні за складом.Участь Гп, Сп і Чаг. - Осн.гол.породою в поліссі, лісостепу і степу є Дз у насадженні дана порода як головна передбачається одна. - Необхідно передбачати Спор на сильно і дуже сильно змитих грунтах. -Там де Гп Акація,Гледичія, Вяз передбачено 2-3 породи з чергуванням у ряду. -Гп вводиться в середині ряди, а Сп в крайні. -Необхідно чергувати 2 Сп -- звичайну і плодову. - верхній ряд з боку надходження стоку створюють із чисто чагарнику (плодового) або супутнє + плодове.

Соседние файлы в предмете Лесомелиорация ландшафтов