Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
farm (1).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.03.2020
Размер:
855.12 Кб
Скачать

Висновки

Все сказане вище визначає безумовну актуальність науково обгрунтованого використання існуючих та створення нових антивірусних препаратів, які можна застосовувати для лікування та профілактики названих вище хвороб.

Проте, не дивлячись на більш ніж п'ятдесят років інтенсивних пошуків антивірусних препаратів, сьогоднішній арсенал ефективних антивірусних засобів залишається мізерним.

На це є багато причин і головна з них полягає в тому, що віруси є облігатними внутрішньоклітинними паразитами, тому їх реплікація тісно пов'язана з функціонуванням клітин, в яких вони паразитують. Тому дуже важко знайти способи боротьби з вірусами, які б не впливали на саму клітину. Крім того, інтерферуючи з вірусом, сполука часто впливає на весь організм господаря. Інша причина полягає в тому, що препарат фактично повинен проявляти стовідсоткову антивірусну активність, оскільки на фоні уникання вірусів від дії антивірусного препарату відбувається.

В результаті процес тестування та розвитку безпечних ефективних противірусних препаратів значно ускладнюється.

За таких обставин не дивно, що антивірусні препарати не можуть бути вчасно зареєстровані для застосування. Брак швидких методів діагностики гальмує розвиток препаратів проти багатьох гострих вірусних хвороб, не дивлячись на наявність ефективних терапій.

Однак, не зважаючи на сказане вище, хіміотерапія та хіміопрофілактика є не тільки альтернативними, а часто і єдино можливими засобами ефективної боротьби з вірусними інфекціями.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

  1. В.С.Копча, Н.Г. Завіднюк. Сучасні епітопні вірусні препарати Електронний ресурс

  2. А.В. Харіна, І.Г. Будзанівська. Хіміотерапія вірусних інфекцій. Електронний ресурс

  3. Машковский М.Д. Лікарські препарати. Т.2. - Москва «Медицина», 1993.367с. 

  4. Харкевич Д. А. Фармакологія. - Москва «Медицина», 1996.425с. 

  5. http://medprice.com.ua

19

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]