Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вопрос-Ответ.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
11.01.2020
Размер:
544.76 Кб
Скачать

Лабораторна робота №4

Освітні інформаційно-комунікаційні технології та їх характеристика.

  1. Підвищення ефективності навчання засобами сучасних ікт

Освітня сфера, яка є основоположницею формування світогляду, духовного становлення особистості, зазнає значних трансформаційних процесів. Простір, де стикаються нові цінності й технології, нові стилі життя, вимагає нових, сучасних освітніх підходів. Гуманізація освіти, її орієнтація на розкриття особистісного потенціалу зумовили виникнення й удосконалення нових освітніх технологій. Тому вимогою сьогодення стає апробація й упровадження інноваційних освітніх технологій у навчально-виховний процес. Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року визначає запровадження освітніх інновацій як один із пріоритетних напрямів державної політики в освітній сфер.

  1. Роль інформаційних технологій у навчальному процесі.

Відчутні кроки в розкритті закономірностей навчання, що зроблені світовою дидактикою, а також бурхливий прогрес в галузі розвитку персональних електронно-обчислювальних машин (ПЕОМ) вивели педагогів на нову технологію комп’ютерного (компь’ютеризованого) навчання, яка, зважаючи на все, має відіграти важливу роль у перетворенні навчально-виховного процесу. Комп’ютери, оснащені спеціальними навчальними програмами, можна ефективно пристосувати для вирішення практично всіх дидактичних завдань: надання інформації, керування ходом навчання, контролю й корекції результатів, виконання тренувальних вправ, нагромадження даних про розвиток навчального процесу і т. п. Досить ефективним є застосування комп’ютерної підтримки у вивченні іноземних мов.

  1. Основні поняття хмарних технологій.

 У даний час все більшої популярності набувають «хмарні технології». Це пов’язано з бурхливим розвитком Інтернету і супутніх технологій. На багатьох підприємствах люди працюють у віддаленому режимі, передаючи всю необхідну інформацію через інтернет. Хмарні технології надають споживачам рішення, повністю готові до роботи. Достатньо володіти будь-яким пристроєм, здатним з’єднатися з інтернетом, і можна отримати доступ до віддаленої бази, яка розташовується на віддаленому сервері. Хмарні технології відкривають нові можливості для підключення віддалених і сезонних працівників. Збільшуючи кількість персоналу, керівник може як підключати співробітників до хмарного сервісу так і відключати неактивних користувачів. Хмарні технології – це технології обробки даних, в яких комп’ютерні ресурси надаються Інтернет користувачеві як онлайн сервіс, одна велика концепція, що включає в себе багато різних понять, що надають послуги.

  1. Хмарні технології.

Суть хмарних технологій, таким чином, полягає в перенесенні обробки даних з персональних комп’ютерів і робочих станцій на сервери всесвітньої мережі. В області комп’ютерного моделювання це означає розгортання програмних комплексів на ресурсах Інтернет. Користувач стає не покупцем обчислювальних програм і комплексів, а їх орендарем, якому надаються різноманітні послуги. Форма купівлі–продажу товару з відчуженням прав власності від продавця до покупця змінюється на форму оренди, в даному випадку – продажу не продукту, а послуг з його використання клієнтом без зміни власника продукту. При цьому забезпечена повна відповідність виробничих потужностей інфраструктури фактичним потребам користувача. Хоча термін “хмарні технології” є сталим, в українській мові він має інше значення, ніж оригінал.  “Cloud” окрім хмари має й інше значення – розсіяний; власне значення “розсіяний” і мається на увазі в англомовній термінології.