Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГО_Сессия_Вопросы_№1-60.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
11.01.2020
Размер:
179.68 Кб
Скачать
  1. Студентська громада.

Студентська громадська організація - об'єднання студентів, аспірантів, молодих викладачів, метою діяльності якого є надання допомоги студентській молоді, створення механізмів реалізації студентської ініціативи, захист соціальних, економічних та інших інтересів студентства. Профспілки. їх першочерговими завданнями є розв'язання соціальних проблем студентства, захист інтересів молодих людей перед державою та адміністрацією ВНЗ; Органи студентського самоврядування. Створюються і функціонують з метою забезпечення виконання студентами своїх обов'язків і захисту їхніх прав, сприяння гармонійному розвитку особистості студента, формуванню в нього навичок майбутнього організатора, керівника. Вищим органом студентського самоврядування є загальні збори (конференція).; Громадські студентські організації. Цей тип об'єднань репрезентує насамперед громадсько-політичну ініціативу студентства та обстоює його права. Братства. Передбачає більш тісне спілкування членів об'єднання, часто включає спільне проживання, проводження вільного часу.

  1. Взаємодія студентів, викладачів, батьків, адміністрація навчального закладу в організації студентського життя.

Потрібно щоб був батьківський комітет, щоб була взаємодія не тільки студентів і викладачами а і батьки залучалися. Тому робимо висновок що потрібно об’єднатися щоб студентське життя стало якомога кращим.

  1. Студентське самоврядування (студентське, викладачів, батьків)

Студентське самоврядування – школа виховання лідерівУ структурі системи виховної роботи у коледжі важливе місце відводиться студентському самоврядуванню, молоді, яка представляє, здійснює й захищає трудові, соціальні, економічні права та інтереси студентів коледжу. Це студенти, які мають активну позицію в житті власного навчального закладу та в особистому житті. мета: - захист прав та інтересів студентів; - сприяння навчальній та науковій діяльності, творчій самореалізації студентів;- забезпечення оперативної комунікації між студентами та керівництвом коледжу;- співробітництво з молодіжними громадськими організаціями інших ВНЗ; - сприяння впровадженню норм здорового способу життя;- організація дозвілля студентів;- реалізація державної молодіжної політики тощо.

  1. Свобода асоціацій.

Свобода асоціації, а саме таку назву має право на об'єднання громадян в міжнародному законодавстві, означає право на об'єднання громадян для спільних дій і досягнення спільної мети на умовах дотримання певних правил поведінки (корпоративних норм). Таке об'єднання є необхідним для людини, коли вона сама не у змозі вчинювати вказані дії або досягти бажаної мети. Про обмеження права на свободу асоціацій йдеться безпосередньо у ст. 36 Конституції України, відповідно до якої такі обмеження можуть бути встановлені, по-перше, тільки законом, і, по-друге, лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

  1. Мас-медіа(медіа).

Мас-медіа (медіа) — засоби одночасної передачі інформації групі людей, тобто канали масової інформації (радіо, телебачення, преса, кіно, фотографія, відео, мультимедійні комп’ютерні системи, Інтернет тощо); технічні засоби створення, запису, копіювання, тиражування, зберігання, поширення, сприйняття інформації та обміну її між автором медіатексту й масовою аудиторією. Мас-медіа в ширшому користуванні означають єдине середовище, яке використовують, щоб передавати будь-які дані в будь-яких цілях.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]