Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
36СППР_МВК_КР_ЗС_Дн_11ЕК.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
253.95 Кб
Скачать

3. Обсяг та структура курсової роботи

3.1. Загальний обсяг курсової роботи повинен складати 25-30 сторінок (формат А4) компютерного набору (через 1,5 інтервала, шрифт – Times New Roman, розмір -14). Робота повинна бути зшита, мати обкладинку.

Перша сторинка роботи оформлюється як титульна (додаток 1).

На другій сторінці подається завдання на курсову роботу (додаток 2).

На третий сторінці подається план (зміст) роботи із зазначенням номера сторінки – початку кожного структурного елемента роботи.

Усі сторінки тексту повінні бути пронумеровані, починаючи з другої сторінки (першою вважається титульна).

3.2. Структурними елементами курсової роботи повинні бути – вступ (цілі й завдання дослідження), розділи та підрозділи (параграфи) проведенного дослідження, висновки, перелік використаної літератури.

Рекомендована кількість розділів – 2-4, підрозділів – 2-3 для кожного розділу.

3.3. У Вступі характеризується проблема, її актуальність, мета курсової роботи, обраний засіб реалізації цієї цілі та розкриваються основні завдання курсової роботи.

В основних розділах роботи подається літературний огляд, аналізуються теоретичні та методологічні аспекти тієї проблеми, яка розглядається у курсової роботі, наводяться дані, розрахунки, що підтверджують певні висновки. Обовязково у роботі довжен бути графічний матеріал (таблиця, рисунок та ін. ) оформлені належним чином. Розгляд різних аспектів проблеми повинен мати логічний характер. При цьому автор повинен робити посилання на джерело тих даних, яки він використовує в роботі.

Літературний огляд - це стислий виклад публікацій (статей, монографій до ін.) по аналізованому питанню. Основна ціль роботи зводиться до характеристики виконаних авторами робіт із даної теми і пошуку готових рішень: математичних методів, програмних інструментів, новітніх технологій, засобів організації й ін. рішень, що забезпечують ефективну реалізацію поставленої в курсової роботі проблеми.

У Висновках (приблизно дві сторінки) студент повинен узагальнити основні результати проведеного аналізу,при цьому зміст висновків повинен відповідати меті та основним завданням роботи, які були сформульовані у вступі.

Перелік використаної літератури повінен включати ті джерела (книга, стаття з журналу, Internet - сторинка), які були використані студеном в процесі написання курсової роботи, й на які є посилання в тексті роботи. Ці джерела подаються в алфавітному порядку або в порядку посилань на них в роботі.

Додатки. У курсової роботі в додатку розміщаються об'ємні цифрові і текстові матеріали. Додатків може бути декілька, тоді при нумерації це робиться послідовно арабськими цифрами. Кожний додаток починається з нової сторінки.

4. Оформлення курсової роботи

Курсова робота друкується на окремих аркушах (формат А4), шрифт – Times New Roman, розмір -14, через 1,5 інтервала. Поля: верхнее, ліве і ніжне – 20 мм, а праве – 10 мм. Абзацний відступ дорівнює п’яти знакам.

Заголовки структурних елементів роботи і розділи повінні мати заголовки посередині рядка великими литерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається. Кожний розділ слід починати з нового аркуша (сторінки).

Заголовки підрозділів повінні мати заголовки посередині рядка малими литерами без крапки в кінці, не підкреслюючи.

Сторінки нумерують арабськими цифрами, враховуючи титульну сторінку. Номер сторінки проставляють у верхньому правому куті сторінки без крапки в кінці на відстані 10 мм від верхнього краю аркуша.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах всієї роботи і позначаються арабськими цифрами, після яких ставляться крапки. Вступ, висновки і розділ "Використана література" не нумерують.

Нумерація підрозділів, пунктів, підпунктів проставляється також арабськими цифрами. Номер підпункту входить у номер пункту, номер пункту в номер підрозділу і номер підрозділу в номер розділу. Номери розділяються крапками, наприклад (1.1.; 1.2.).

Ілюстрації (рисунки, графіки, схеми, діаграми) слід розміщувати у курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання у роботі.

Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують під ілюстрацією.

Ілюстрація позначається словом “Рисунокяке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних, наприклад, "Рисунок 3.1. Техніко-економічні показники діяльності підприємства".

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках.

Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою.

Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті курсової роботи. Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1. - другий розділ, перша таблиця

Таблиця може мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) і вміщують над таблицею. Назва має бути стислою і відбивати зміст таблиці, період часу, за який наводяться дані, а також одиниці виміру.

Заголовки граф таблиці починають з великої літери, а підзаголовки - з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком.

Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з великої літери. У кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф указують в однині.

Таблиці, діаграми, схеми, графіки тощо мають бути виконані відповідно до діючих стандартів.

Таблиця 1

Показники виробничої програми підприємства

Назва показника

Одиниця вимірювання

Показники

1

Товарна продукція

Тис. г.о.

2

3