Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
92.16 Кб
Скачать

2.2 Характеристика основних причин працевлаштування незайнятих трудовою діяльністю.

Розглядаючи працевлаштування незайнятих трудовою діяльністю можна виокремити такі основні причини, які зазначались у Розділі1, а саме: низький рівень оплати праці, незадоволеність умовами праці, майбутнє вивільнення або закінчення строку контракту, невиплата заробітної плати, невідповідність роботи отриманій кваліфікації. Дані причини є найбільш поширеними не тільки в одній вінницькій області, а й в усій Україні.

Найбільшою причиною незайнятих в трудовій діяльності являється низький рівень оплати праці, що в більшості випадків не відповідає інтелектуальному потенціалу працівника, також як і умовам праці в яких вимушений працювати працівник.

Також щодо умов праці в яких працює персонал регулюється «Кодексом Законів Про Працю України», ст. 7 «Особливості регулювання праці деяких категорій працівників», особливості регулювання праці осіб, які працюють у районах з особливими природними географічними і геологічними умовами та умовами підвищеного ризику для здоров'я, тимчасових і сезонних працівників, а також працівників, які працюють у фізичних осіб за трудовими договорами, додаткові (крім передбачених у статтях 37 і 41 цього Кодексу) підстави для припинення трудового договору деяких категорій працівників за певних умов (порушення встановлених правил прийняття на роботу та ін.) регулюється законодавством.

Розділ 3. Пропозиції щодо працевлаштування громадян незайнятих трудовою діяльністю.

Підсумовуючи усе вище зазначене щодо причини працевлаштування незайнятих трудовою діяльністю необхідно вирішувати на державному рівні, на сам перед держава повинна збільшити збільшити частку державних підприємств для того щоб забезпечити своїх громадян роботою, яка відповідає їх в першу чергу інтелектуальним здібностям, також повинен збільшитись рівень заробітної плати и стабільне отримання заробітної плати, просування по кар’єрних сходинках та інше.

Отже, якщо держава забезпечить вирішення причин за якими існує незайняте населення, то зменшиться кількість безробітних, а саме буде працевлаштованно громадян незайнятих трудовою діяльністю більше ніж зараз і держава не буде втрачати цінних кадрів, які у пошуках роботи виїжджають закордон з метою пошуку кращих умов та заробітної плати.

Літератури:

  1. Кодекс законів України про працю Cайт Верховної Ради України http://www.rada.gov.ua

  2. Кодекс законів України Стаття 7 «Особливості регулювання праці деяких категорій працівників».

  3. Закону Украї­ни «Про зайнятість населення» Cайт Верховної Ради України http://www.rada.gov.ua

  4. Закону Украї­ни «Про зайнятість населення» Стаття 18. «Державна служба зайнятості».

  5. Офіційний сайт   Держкомстату України - www.ukrstat.gov.ua.

  6. Головне управління статистики у Вінницькій області офіційний сайт http://www.vn.ukrstat.gov.ua

  7. Кодекс законів України Стаття 3. «Регулювання трудових відносин».

  8. Трудове право України –  Болотіна Н.Б., Чанишева Г.І. Підручник,2-ге видання ,- К.: Т-во «Знання», 2001.

  9. Трудове право України – Прокопенко В.І. :Підручник . видання третє.– Х.: Консум, 2002.

  10. Трудове право України : за ред. П.Д. Пилипенка. – К.: Концер «Видавничий дім», 2004.