Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка Нечаев.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
49.13 Кб
Скачать

3. Форми і засоби проведення поточного та підсумкового контролю, критерії оцінки знань студентів

ПОТОЧНИЙ КОНТРОЛЬ здійснюється під час проведення практичних занять. Такий контроль складається з послідуючих напрямків:

1) проведення письмових контрольних робіт з кожної теми запланованого практичного заняття;

2) захист звіту з кожної лабораторної роботи;

3) виконання контрольних модульних робіт (КМР);

4) експрес-опитування лекційного матеріалу з 2-3 лекцій, які вже прослухали студенти.

Оцінювання знань студентів з дисципліни здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань.

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності, засвоєння якого відповідно перевіряється під час поточного контролю і на іспиті. При цьому завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

За рішенням кафедри студентам, які брали участь в позанавчальній науковій діяльності – в роботі конференцій, підготовці наукових публікацій тощо – можуть присуджуватись додаткові бали за результати поточного контролю. При цьому загальна кількість балів, що вноситься до екзаменаційної відомості за поточну роботу не може перевищувати 40 балів (при підсумковому контролі у формі іспиту). Результати поточного контролю знань студентів (числом, кратним „5”), вносяться до екзаменаційної відомості і враховуються при виставленні підсумкового балу за опанування дисципліни.

Об’єктами поточного контролю знань студентів є: систематичність та активність роботи на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях; виконання завдань для самостійного опрацювання; виконання модульних (контрольних) завдань.

Під час контролю систематичності та активності роботи на семінарських (практичних) заняттях оцінці можуть підлягати: рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських і практичних заняттях; активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські (практичні) заняття; результати виконання і захисту лабораторних робіт, експрес-контролю тощо.

Під час контролю виконання завдань для самостійного опрацювання оцінці можуть підлягати: самостійне опрацювання тем в цілому чи окремих питань; проведення розрахунків; написання рефератів; підготовка конспектів навчальних чи наукових текстів, переклад іноземних текстів встановлених обсягів, підготовка реферативних матеріалів з публікацій тощо.

4. Зміст практичних занять Практичне заняття №1

Тема: Вивчення методів розпорядчого впливу в управлінні змістом робіт

(4 години)

Основні питання:

1. Персонал організації як суб’єкт і об’єкт управління, його структура.

2. Функції процесу управління персоналом. Використання методів менеджменту у здійсненні управління персоналом.

3. Економічні методи менеджменту. Організаційно-розпорядчі методи менеджменту. Соціальні методи менеджменту. Психологічні методи менеджменту.

4. Зміст і значення партисипативного управління.

Література: [44 ; 45 ; 48; 55 ; 66 ; 69; 70; 92; 95]