Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LK_2_Planuvannya_roboti_dilovodstvo_ta_zvitnis.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
97.28 Кб
Скачать

План роботи головного державного соціального інспектора (державного соціального інспектора)

№ з/п

Зміст роботи

Обґрунтування необхідності здійснення заходу

Термін виконання

Виконавець

Відмітка про виконання або термін переносу

Головний державний

соціальний інспектор

(державний соціальний інспектор) (підпис) (П.І.Б.)

При складанні плану роботи головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора зміст роботи включає в себе розділи про діяльність відповідно до покладених на нього завдань, що містяться у Положенні про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора, затвердженому постановою КМУ № 1091 від 24 серпня 2001 р..

Обґрунтуванням необхідності здійснення заходу, підставою можуть бути:

розпорядження, наказ, доручення, положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора, посадова інструкція, план роботи управління, річний план роботи головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора тощо.

Номенклатура справ для головного державного інспектора та державного соціального інспектора є обов’язковим документом, складається з метою встановлення єдиної системи формування справ, забезпечення їх обліку, швидкого розшуку документа за його змістом та видом, відбору документів на державне зберігання.

Розміщення справ у номенклатурі повинно відповідати ступеню важливості питань, що вирішуються, з урахуванням взаємозв’язку документів, включених до конкретних справ. Як правило, першою розміщується група справ, що включає документи органів вищого рівня, далі група організаційно-розпорядчої документації головного управління праці та соціального захисту населення (розпорядження, накази, рішення, протоколи тощо).

Загальні вимоги до оформлення та ведення номенклатури справ

Номенклатура справ головного державного інспектора, державного інспектора розробляється на підставі типової номенклатури та виходячи з конкретних умов.

Розроблена номенклатура погоджується з начальником управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчих комітетів міських рад.

Кожна папка, включена до номенклатури, повинна містити повний перелік усіх документів, які до неї входять.

Кожен журнал повинен бути прошитий, із зазначенням загальної кількості пронумерованих у ньому сторінок.

Кожна справа, включена до номенклатури справ, повинна мати умовне призначення -індекс.

До номенклатури справ не включаються друковані видання, брошури, бюлетені, реферативні журнали тощо.

Передача справ в архівний підрозділ установи здійснюється за графіком, затвердженим керівником установи.

У зразку, що додається нижче, індивідуальний номер-індекс справ для кожного управління праці та соціального захисту населення окремий.

Зразок

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник управління праці

та соціального захисту населення

від ------------------------ р. № ---.

Н О М Е Н К Л А Т У Р А

справ головного державного соціального інспектора

та державного соціального інспектора

01-01 Журнал реєстрації перевірок довідок про доходи.

01-02 Журнал реєстрації актів обстежень матеріально-побутових умов сім’ї із зазначенням комісійних обстежень (за формою, затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 28.04.04 № 95).

01-03 Журнал реєстрації перевірок цільового використання допомоги при народженні дитини.

01-04 Журнал реєстрації особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги щодо правильності призначення допомоги.

01-05 Журнал реєстрації особистих звернень громадян до державного соціального інспектора.

01-06 Журнал реєстрації запитів та відповідей до податкової інспекції.

01-07 Звітність головного державного соціального інспектора та державного соціального

інспектора.

Види соціального інспектування: планове, оперативне, моніторингове.

Планове інспектування здійснюється відповідно до затвердженого директором Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді плану.

Оперативне інспектування здійснюється за умови звернення фізичних або юридичних осіб у разі виникнення обставин, які потребують термінового втручання суб'єктів соціальної роботи з дітьми та молоддю.

Моніторингове інспектування (експертиза) здійснюється з метою надання відповідної оцінки виконаних заходів у вирішенні складних життєвих обставин та підготовки об'єктивного висновку і рекомендацій за результатами проведеної роботи.

За результатами своєї діяльності державний соціальний інспектор, згідно з Положенням про проведення перевірок цільового використання бюджетних асигнувань, передбачених для надання населенню субсидій та адресної соціальної допомоги, затвердженим спільним наказом Мінпраці, Мінфіну, Мінекономіки, Деркомсім’їмолодь, Держкомбуду від 21 липня 1999 р. № 119/167/96/114/175/266, готує відповідні звіти.

Оперативну інформацію щодо діяльності державного соціального інспектора, де зазначається кількість обстежених сімей, проведених з метою підтвердження їх права на призначення допомоги, кількість перевірок достовірності інформації про доходи та майновий стан отримувачів допомоги, кількість випадків виявлення неповної або недостовірної інформації про доходи та майновий стан отримувачів допомоги, соціальний інспектор готує щоквартально.

Звіти затверджуються начальником управління праці та соціального захисту населення. Зазначена інформація подається також за формами "Аудит", складеними на основі зазначених звітів (див. Методичка, Додаток 3.10.) При заповненні таблиць за формами "Аудит" необхідно знати і використовувати наступне: (див. Додаток 3.11):

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]