Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОГО Б2.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
14.04 Mб
Скачать

Стан аналітичного рахунку

Зміна параметрів аналітичного рахунку. Операції

Порядок відкриття поточного рахунку фізичній особі

КРОК 1. Для відкриття аналітичного рахунку фізичній особі необхідно зайти на вкладку головної книги «Рахунки» + «Аналітичні рахунки» та клацнути лівою кнопкою миші на

КРОК 2. Після натискання на кнопку «+» у Вас появиться віконце «Вибір балансового рахунку», як показано нижче. В даному діалоговому вікні необхідно вибрати рахунок «2620 – Кошти на вимогу фізичних осіб» - поточний рахунок та натиснути на кнопку «Вперед».

КРОК 3. Наступні дії користувача полягають у виборі контрагента у вікні «Вибір параметрів рахунку».

Якщо відкриття рахунку відбувається відразу, після створення запису контрагента, то необхідно нажати кнопку «Вибрати» - поточний контрагент (той клієнт, який Вам потрібен)

Якщо відкриття рахунку відбувається будь-якому контрагенту, запис якого був створений раніше, то Вам необхідно нажати на кнопку вибору контрагента зі списку.

КРОК 4. Зі списку контрагентів, шляхом використання візуального фільтра (клавіша F6), вибираємо потрібного Вам контрагента та натискаємо «Вперед».

Для включення фільтру необхідно у визначених комірках прописати запит (маску). Якщо користувач знає код контрагента, то необхідно ввести код контрагента. Якщо ж користувач не знає коду контрагента, то необхідно прописати маску в такому вигляді «Прізвище%» для пошуку всіх контрагентів, які мають задане прізвище і, нажати на кнопку , після чого з’явиться вікно зі списком контрагентів, з якого треба вибрати потрібного.

КРОК 5. У наступному вікні необхідно вибрати валюту рахунку (гривня, долар, євро тощо) та натиснути «Вперед».

КРОК 6. У вікні «Прив’язка рахунку до підрозділу …» операції виконуються в залежності від того, де відбувається відкриття рахунку – у відокремленому чи у центральному підрозділі. В нашому випадку, рахунок відкривається у центральному підрозділі, тому у комірки нічого вписувати не потрібно, а потрібно нажати «Вперед».

КРОК 7. У наступному вікні, вибираємо вид рахунку і нажимаємо «Вперед».

КРОК 8. У вікні «Генерація номера рахунку» генеруємо рахунок шляхом натискання га кнопку «Найти порядковий номер», і знову натискаємо «Вперед».

КРОК 9. На 9 кроці, поточний рахунок контрагента вважається практично відкритим, однак, необхідно відкрити зв’язні рахунки та рахунки нарахування процентів, що потребує продовження роботи. «Вперед».

КРОК 10. Продовжуємо відкриття рахунку. «Вперед».

КРОК 11. У вікні «Вибір зв’язного рахунку» необхідно вибрати рахунок первинного обліку коштів шляхом клацання кнопки «Вибрати», після чого появиться вікно з аналітичним рахунком контрагента, який і потрібно вибрати. «Вперед».

КРОК 12. Наступним кроком є відкриття зв’язного рахунку, на який будуть зараховуватися абонентська плата (наприклад, за комунальні послуги) і комісії (наприклад, за обслуговування рахунку, за сплату абонентської плати). Для цього необхідно клацнути кнопку «Знайти», щоб система згенерувала рахунок, або, якщо такий рахунок вже відкрити – «Вибрати». «Вперед».

КРОК 13. У вікні «Введення додаткового рахунку «Абонплати і комісії» необхідно клацнути кнопку «Вперед» і далі діяти як у кроках 5-9

КРОК 14. На даному кроці вибираємо «Нараховані витрати на не знижувальний залишок строкових депозитів». «Вперед».

КРОК 15. Даний крок передбачає встановлення умов розрахунково-касового обслуговування, а саме умов обслуговування (без комісії, з комісією) та вибору рахунку з якого буде сплачуватися заборгованість. Для цього необхідно вибрати номер рахунку боргу шляхом клацання кнопки «Вибрати» та вибору рахунку зі списку, а також, в залежності від технологічної картки банку, вибрати умови обслуговування. Після цього – «Вперед».

КРОК 16. Аналогічно попередньому, вказуємо умови нарахування процентів.

КРОК 17. Більшість умов в даному вікні установлюються адміністраторами АБС Б2 відповідно до технологічних карт банку, тому вони встановлюються автоматично. Користувач, за потреби, може вибрати рахунки заборгованості та простроченої заборгованості у відповідності до тієї ж технологічної карти. В даному випадку – нічого не вписуємо і натискаємо «Вперед».

КРОК 18. В даному вікні вписуються акційні умови, відповідно то технологічної карти банку. В нашому випадку – «Вперед».

К

Банківська практика передбачає відкриття як окремих валютних рахунків, так і мультивалютних рахунків.

Мультивалютний рахунок можна відкрити зразу ж після відкриття гривневого поточного рахунку, поставивши галочки у клітинки «Продовжити відкриття рахунків» та «Продовжити відкриття рахунку у інших валютах», після чого, слід повторити кроки починаючи з 5-го.

РОК 19.
Завершення відкриття рахунку. «Готово»

КРОК 20. Відкриті рахунки потребують авторизації (підтвердження). Для цього необхідно клацнути кнопку «Операції» та вибрати «Авторизація».