Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лек. №5 підп.право.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
45.66 Кб
Скачать

Не можуть бути членами фермерського господарства особи, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом).

Створити фермерське господарство має право кожний дієздатний громадянин України, який досяг 18 – річного віку, виявив бажання та пройшов професійний відбір на право створення фермерського господарства.

Професійний відбір громадян, які виявили бажання створити фермерське господарство, проводить районна (міська) професійна комісія, склад якої формується і затверджується районною (міською) радою.

Висновок професійної комісії про наявність у громадянина достатнього досвіду роботи у сільському господарстві або необхідної сільськогосподарської кваліфікації є умовою для державної реєстрації фермерського господарства і надання (передачі) громадянину у власність або оренду земельних ділянок для проведення фермерського господарства із земель державної і комунальної власності .

Після одержання державного акта на право власності на земельну ділянку або укладення договору оренди земельної ділянки потрібно пройти державну реєстрацію.

Головою фермерського господарства є його засновник або інша визначена в статуті особа.

Орендне підприємствоце створене орендарем на основі оренди цілісного майнового комплексу існуючого державного або комунального підприємства чи майнового комплексу виробничого структурного підрозділу цього підприємства з метою здійснення підприємницької діяльності.

Орендарем є юридична особа, утворена членами трудового підприємства чи його підрозділу, майновий комплекс якого є об’єктом оренди.

Орендодавцями щодо майнових комплексів, які належать до державної або комунальної власності є фонд державного майна і його регіональні відділення, а також органи уповноважені Верховною Радою Автономної Республіки Крим, місцевими радами управляти майном.

Передача в оренду майнових комплексів не припиняє право власності на це майно. Передавати цілісні майнові комплекси у суборенду забороняється.

Суборенда - це передача частини арендованої нерухомості (майна) в аренду третій особі або групі осіб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]