Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання для КР з ПОДАТКОВОЇ СИСТЕМИ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
259.07 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Одеський державний економічний університет

ЗАВДАННЯ

ДО КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

З КУРСУ “ПОДАТКОВА СИСТЕМА”

ДЛЯ СТУДЕНТІВ 5 КУРСУ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

СПЕЦІАЛЬНОСТІ “ОБЛІК І АУДИТ”

ОДЕСА ОДЕУ 2011

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Одеський державний економічний університет

ЗАВДАННЯ

ДО КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

З КУРСУ “ПОДАТКОВА СИСТЕМА”

ДЛЯ СТУДЕНТІВ 5 КУРСУ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

СПЕЦІАЛЬНОСТІ “ОБЛІК І АУДИТ”

Затверджено

на засіданні кафедри фінансів

Протокол № 2 від 19.09.2011 р.

ОДЕСА ОДЕУ 2011

Завдання до контрольних робіт з курсу “Податкова система” для студентів 5 курсу заочної форми навчання спеціальності “Облік і аудит”. (Укладач О.Ю.Дубовик – Одеса: ОДЕУ, ротапринт, 2011 р. – 20 с.).

УКЛАДАЧ: О.Ю.Дубовик, канд.екон.наук, доц.

РЕЦЕНЗЕНТИ: Г.О.Величко, канд.екон.наук, проф.

(зовнішній рецензент)

Н.А.Шикіна, канд.екон.наук, доц.

С.І.Логвіновська, канд.екон.наук, ст.викл.

КОРЕКТОР:

ВСТУП

Забезпечення сталої податкової системи є однією з головних цілей сучасної держави і увійшло до списку першочергових міжнародних зобов'язань, які відкривають шлях державам до повноцінного міжнародного економічного спілкування.

Податки – найбільш ефективний інструмент регулювання економічних процесів. Державне регулювання економіки шляхом використання податкових важелів у сучасних умовах повинно бути спрямовано на забезпечення і підтримку збалансованого економічного зростання, ефективного використання ресурсів, стимулювання інвестиційної та підприємницької активності.

Податкова система України має відповідати вимогам соціальної держави щодо рівня фінансування суспільних благ, із визначенням відповідно до цього рівня перерозподілу ВВП через податкову та бюджетну систему, який забезпечуватиме формування фінансових ресурсів, необхідних для виконання конституційно закріплених функцій держави та конституційних гарантій громадян на достатній життєвий рівень.

Податкова система в кожній країні є однією з стрижневих основ економічної системи. Вона, з одного боку, забезпечує фінансову базу держави, а з іншого – виступає головним знаряддям реалізації її економічної доктрини. Податкові реформи, що проводяться в останні роки, показали значення і вплив податків на розвиток соціально-економічних процесів в Україні. Податки є основним джерелом поповнення доходної частини бюджету.

Метою курсу “Податкова система” є надання студентам належних теоретичних і практичних знання з основ побудови податкової системи України.

Завданням курсу є вивчення законодавчої бази з оподаткування; оволодіння методикою обчислення податків, зборів і обов`язкових платежів та придбання практичних навичок з їх обчислення.

Сучасні вимоги щодо організації навчального процесу потребують розвитку самостійного творчого мислення студентів. На формування та розвиток цих навиків і спрямовані ці завдання. Вони складені з метою визначення певних варіантів теоретичних і практичних питань, що отримають студенти для виконання контрольної роботи. В задачах використовуються умовні дані.

Студент повинен в процесі самостійної роботи керуватися рекомендованою літературою, а також слідкувати за основними змінами в законодавчій базі України. Основною рекомендованою літературою, де містяться законодавчі та інструктивні матеріали з оподаткування, є Податковий кодекс України, а також такі видання як «Урядовий кур`єр», «Голос України», «Вісник податкової служби України», «Бізнес», «Баланс», «Податки і бухгалтерський облік», «Все про бухгалтерський облік», «Дебет-кредит» та інші.