Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс проект 2012 5к Іноваційні техн.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
169.98 Кб
Скачать

22

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ПРОДУКТИ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до виконання курсового проекту

для студентів спеціальності 7.05170111 «Технології цукру та полісахаридів» денної та заочної форм навчання

Всі цитати, цифровий та фактичний

матеріал, бібліографічні відомості

перевірені. Написання одиниць

відповідає стандартам

Підпис(и) автора(ів) __________________

« » 20 р.

СХВАЛЕНО

на засіданні кафедри

технології цукру та

підготовки води

Протокол № 8

від 01.02.2012 р.

Київ НУХТ 2012

Інноваційні технології та продукти. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту для студентів спеціальності 7.05170111 «Технології цукру та полісахаридів» денної та заочної форм навчання. / Уклад.: В.М. Логвін, Л.М. Хомічак, В.Ю. Виговський, С.П. Олянська, І.Б. Петриченко, Л.С. Клименко, Ю.М. Резніченко. – К.: НУХТ, 2012.) – 21 с.

Рецензент: Л.П. Рева, д-р техн. наук, професор

Укладачі: В.М. Логвін,

Л.М. Хомічак, д-ри техн. наук,

В.Ю. Виговський, С.П. Олянська,

І.Б. Петриченко, Л.С. Клименко,

Ю.М. Резніченко, канд. техн. наук

Відповідальний за випуск В.М. Логвін, д-р техн. наук, професор

І. Мета і завдання курсового проектування

Курсове проектування є підготовчим етапом до виконання дипломного проекту і має за мету:

систематизувати, закріпити і розширити теоретичні і професійні знання зі спеціальності та використати їх для вирішення конкретних наукових, технічних, економічних і виробничих завдань, спрямованих на підвищення ефективності окремих станцій крохмале-патокового виробництва;

розвинути навички самостійної роботи і оволодіння методами інженерного пошуку, дослідження і експериментування для вирішення завдань, що ставляться в курсовому проекті;

поглибити знання чинних нормативно-технічних документів;

наблизити професійно-практичну підготовку студента до потреб виробництва.

Завдання курсового проектування полягає в тому, щоб студент, використовуючи одержані в університеті знання і зібрані під час технологічної та переддипломної практики або за місцем роботи матеріали, самостійно розробив проект відповідно до даних методичних вказівок.

2. Тематика курсових проектів Тематика курсових проектів повинна бути актуальною, відповідати сучасному рівню науки і техніки, завданням розвитку крохмале-патокової промисловості на перспективу.

Теми курсових проектів визначаються випусковою кафедрою з урахуванням пропозицій підприємств галузі, а також наукових інтересів кафедри. Окремі теми курсових проектів можуть бути запропоновані студентами з відповідним обґрунтуванням доцільності їх розроблення.

Темами курсових проектів може бути удосконалення або розроблення окремих технологічних операцій підприємства крохмале-патокової промисловості з використанням сучасних ресурсо- і енергоощадних технологій, ефективного обладнання.

3. Порядок видачі завдання на курсовий проект

Завдання на курсовий проект видається студенту перед від’їздом на переддипломну практику. Бланк завдання (форма № У6.01) заповнюється і візується керівником курсового проекту, підписується студентом і затверджується завідувачем кафедри.

4. Зміст курсового проекту

Курсовий проект складається з розрахунково-пояснювальної записки і графічної частини.

Розрахунково-пояснювальна записка включає в себе титульний аркуш, завдання на курсовий проект, реферат, зміст, а також такі розділи:

Вступ.

1. Опис технологічної схеми та аналіз роботи станції до реконструкції (технічного переоснащення).

2. Аналіз сучасних способів проведення технологічних процесів, їх апаратурного оформлення та схем окремої станції заводу.

3. Заходи з вирішення поставленої мети курсового проекту.

4. Розрахунок продуктів.

5. Перевірочний розрахунок встановленого на заводі технологічного обладнання станції. Обґрунтування необхідності збільшення потужностей окремого обладнання та його зміни.

6. Вибір і розрахунок нового технологічного обладнання.

7. Опис апаратурно-технологічної схеми заводу після реконструкції (тех­ніч­ного переоснащення).

8. Основні параметри технологічного режиму роботи станції після реконструкції (технічного переоснащення).

Висновки.

Список використаної літератури.

Графічна частина курсового проекту складається з таких розділів:

  1. Технологічна схема заводу.

  2. План ІІ поверху станції та відповідних площадок.

  3. План І поверху станції.

  4. Характерний повздовжній або поперечний переріз станції.

5. РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ ОКРЕМИХ

РОЗДІЛІВ ПРОЕКТУ

Титульна сторінка

Заповнюється згідно із затвердженою формою (див. додаток 1).

Завдання на курсовий проект

Бланк завдання (форма № У6.01) заповнюється і підписується керів­ником курсового проекту, підписується студентом і затверджується завідувачем кафедри. Розділ “Вихідні дані до роботи” виконується з урахуванням мате­ріалів, зібраних студентом під час технологічної і переддипломної практик і може включати в себе таку інформацію: виробнича потужність цукрового заводу; характеристика якості сировини (буряки погіршеної технологічної якості, ура­жені бактеріозом, з великою кількістю гнилої маси, високим вмістом редуку­вальних речовин та ін.); цукристість коренеплодів та чистота бурякового соку (середньодинамічні дані за останні п’ять років); особливості технологічної схеми очищення дифузійного соку, очищення екстрагенту на дифузію (жомо­пре­сової та барометричної води), особливості технологічної схеми кристаліза­ційного відділення (двох- чи трикристалізаційна схема, наявність афінації) показники ефективності роботи станції (ефект очищення на дифузії, на дефекосатурації, ефект кристалізації, втрати цукрози з побічними продукта­ми та відходами виробництва, витрати вапна); кількість напівпродуктів, що повертається на попередню дефекацію, та особливості одержання утфелів (з використанням магми, кристалічної основи утфелів на уварювання); показники якості напів­про­дуктів та технологічного режиму (чистота, кольоровість, вміст солей каль­цію, рН, лужність соку, температура, тривалість процесу тощо) для способу, що підлягає удосконаленню, та якісні показники цукру-піску; конкрет­не завдання з удосконалення відповідної станції та її апаратурного оформлення (способи удосконалення окремих процесів, параметрів яких потрібно досягнути та ін.).