Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка. Планув діял організації.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
398.34 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра менеджменту і адміністрування

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до курсової роботи з дисципліни

«Планування діяльності підприємств»

для студентів економічних спеціальностей

Полтава 2012

Методичні вказівки до курсової роботи з дисципліни «Планування діяльності підприємств» для студентів економічних спеціальностей – Полтава: ПолтНТУ, 2012. – 24 с.

Укладачі: О.В.Зернюк, к.т.н., доц.

Т.В.Білецька, асистент

Відповідальний за випуск: І.А.Маркіна, завідувач кафедри менеджменту і адміністрування, д.е.н., проф.

Затверджено радою університету протокол № __ від _______2012 р.

Редактор

Коректор

  1. Загальні положення

Виконання курсової роботи є важливою частиною навчального предмета. Її мета – закріплення теоретичних знань, здобутих при вивченні курсу, розвиток навичок застосування теорії у практичній діяльності підприємства, вивчення методів урахування змін, що виникають у діяльності підприємства під впливом внутрішніх та зовнішніх факторів.

При виконанні курсової роботи студенти повинні навчитися розробляти окремі плани, які визначають шляхи досягнення цілей підприємства – одержання прибутку і його використання.

Курсова робота виконується на основі завдання до її виконання, виданого викладачем.

  1. Вимоги до оформлення курсової роботи, її теоретичного рівня, структури, форми викладу

Починаючи виконання курсової роботи, студент повинен з’ясувати основні вимоги.

2.1. Теоретичний рівень

Виконання курсової роботи передбачає вивчення теоретичного матеріалу, форм та формул, які мають застосовуватися під час розрахунків. У кожному розділі необхідно стисло й повно викласти суть теоретичної бази, що використовувалася автором. Неприпустиме переписування тексту з підручників і навчальних посібників; автор викладає текст із посиланням на його практичне застосування в курсовій роботі.

2.2. Структура курсової роботи

Склад курсової роботи визначається завданням. Курсова робота виконується у вигляді пояснювальної записки обсягом 35-40 сторінок друкованого тексту формату А4.

2.3. Форма викладу

Виклад матеріалу має здійснюватися в такому порядку:

  • теоретичне обґрунтування;

  • розрахунки;

- представлення розрахунків у табличній формі;

  • висновки.

2.4. Оформлення курсової роботи

Залежно від особливостей і змісту курсову роботу складають у вигляді тексту, ілюстрацій, таблиць або їх сполучень.

Курсову роботу оформлюють на аркушах формату А4 (210 х 297 мм) за допомогою комп'ютерної техніки на одному боці аркуша білого паперу. Текст курсової роботи друкують через півтора інтервали.

Текст випускної роботи слід друкувати, додержуючись таких розмірів берегів: верхній, лівий і нижній - не менше 20 мм, правий - не менше 10 мм.

Окремі слова, формули, знаки, які вписують у надрукований текст, мають бути чорного кольору; щільність вписаного тексту має максимально наближуватись до щільності основного зображення.

Структурні елементи "ЗМІСТ", "ВСТУП", "ВИСНОВКИ", "ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ" не нумерують, а їх назви правлять за заголовки структурних елементів.

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки.

Заголовки структурних елементів курсової роботи і заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів курсової роботи слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці.

Абзацний підступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту курсової роботи і дорівнювати п'яти знакам. Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою. Перенесення слів у заголовку розділів не допускається.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Сторінки курсової роботи слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту курсової роботи. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без № і крапки в кінці.

Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок випускної роботи. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

Ілюстрації й таблиці, розмішені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок курсової роботи. Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують під ілюстрацією. Ілюстрація позначається словом "Рисунок ___", яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних. Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою (наприклад: рисунок 3.2 - другий рисунок третього розділу).

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць відповідно до рисунку 1.

  Таблиця __________ - __________________________________

(номер) (назва таблиці)

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

   

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Заголовки граф 

 Підзаголовки граф 

  

  

  

Рядки (горизон- тальні рядки 

  

Боковик (графа для заголовків рядків)

Графи (колонки)

  

Рисунок 1 – Приклад оформлення таблиці

Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою (наприклад: таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу). Таблиця повинна мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) і вміщують над таблицею. Назва має бути стислою і відбивати зміст таблиці. Якщо рядки або графи таблиці виходять за межі формату сторінки, таблицю поділяють на частини, розміщуючи одну частину під одною, або поруч, або переносячи частину таблиці на наступну сторінку. При поділі таблиці на частини допускається її шапку заміняти відповідно номерами граф чи рядків, нумеруючи їх арабськими цифрами у першій частині таблиці. Слово "Таблиця ____ " вказують один раз зліва над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: "Продовження таблиці ___" з зазначенням номера таблиці. Заголовки граф таблиці починають з великої літери, а підзаголовки - з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком.