Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROZD_8_1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
6.58 Mб
Скачать

Контрольні запитання до глави 8.

1. Поясніть призначення і класифікацію обладнання для приготування бетонних сумішей і розчинів. Намалюйте схеми бетонозмішувачів, поясніть їх будову, принцип роботи і галузь застосування. 2. Охарактеризуйте способи транспортування бетонних сумішей і розчинів, а також машини і обладнання, які застосовуються при цьому. Накресліть схеми бетоно- і розчинонасосів, поясніть їх будову і галузь застосування. 3. Поясніть призначення, будову і галузь застосування обладнання для ущільнення бетонних сумішей. Дайте порівняльну характеристику.

Глава 9 ручні машини

Ручні машини застосовуються там, де стаціонарне обладнання застосовувати неможливо або недоцільно. У цих машинах рух робочого органа здійснюється від вмонтованого двигуна, а утримання машини, встановлення її в робочому положенні відносно оброблюваного виробу, допоміжні рухи і керування виконуються вручну. Застосування ручних машин значно полегшує умови роботи, збільшує їх продуктивність і підвищує якість праці. Використання в конструкціях машини матеріалів на основі пластмас дозволяє створити найраціональніші форми деталей у конструктивному та декоративно-естетичному відношенні, а також зменшує масу і підвищує безпеку машини.

Застосовувані в будівництві ручні машини класифікують за такими ознаками: призначенню; виду привода; характеру руху робочого органу; виконанню і регулюванню швидкості; характеру виконуваної роботи та ін. Тому для впорядкування їх випуску та зручності споживача введена єдина система індексації, згідно якої кожній моделі ручної машини присвоюють індекс, який складається з буквеної та цифрової частин (дві літери і чотири цифри). Літерами позначають тип приводу машини: “ІЕ” – електричний, “ІП” – пневматичний, “ІГ” – гідравлічний та гідропневматичний, “ІМ” – моторизований. Буквами “ІК”, незалежно від привода, позначають інструментальні головки і насадки. Цифрова частина індексу відповідає класифікатору (табл. 9.1), згідно якому всі ручні машини поділено на групи та підгрупи

262

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]