Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_реком_курс_роб.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
231.42 Кб
Скачать

5. Агрохімічні показники ґрунту

  1. Посилання в тексті на малюнки, таблиці, формули необхідно виконувати за формами: "Як видно з табл. 5.1 …", "Обчислення норми мінеральних добрив у фізичній вазі проводяться за формулою (5.1)".

  2. Посилання на літературу та інші інформаційні джерела наводяться за текстом в квадратних дужках [5], де цифрами позначають порядковий номер джерела. Опис використаних літературних джерел подається мовою оригіналу в алфавітному порядку в кінці роботи.

3. Організація виконання курсової роботи

Приступаючи до підготовки курсової роботи, студент погоджує з викладачем господарство, на базі якого буде виконуватись робота, отримує від нього методичні рекомендації, в яких подано план курсової роботи та короткі вказівки по оформленню роботи та висвітленню її окремих розділів.

Організація виконання більшості розділів курсової роботи має індивідуальний характер і є продовженням лекційного матеріалу та лабораторних занять. Студент приступає до виконання певного розділу курсової роботи при накопиченні відповідних теоретичних знань і практичних навиків та відповідного матеріалу, їх оцінки з точки зору повноти, якості і реальності виконання у виробничих умовах сільськогосподарського підприємства.

Після написання курсова робота подається на перевірку викладачу. Отримані зауваження усуваються студентом в обумовлені терміни.

4. Структура та зміст курсової роботи

З урахуванням основних вимог до змісту та структури курсової роботи складається план, що є основою для підбору та систематизації матеріалів, послідовного та логічного викладу технологічних прийомів раціонального використання добрив з урахуванням агрохімічних властивостей конкретного типу ґрунту.

Курсова робота повинна містити: титульний лист; зміст; вступ; основну частину, що складається із розділів; висновки; перелік використаної літератури; додатки.

Зміст – це послідовність усіх розділів і підрозділів курсової роботи із зазначенням їх нумерації та номером сторінки, яка відповідає початку розділів (підрозділів), а також висновків, переліку використаної літератури, додатків.

Вступ передбачає обґрунтування актуальності курсової роботи, конкретної мети, визначення проблемних питань хімізації землеробства, оцінку сучасного стану тих чи інших агрохімічних заходів відтворення родючості ґрунтів. Обсяг вступу – не більше 2х сторінок комп`ютерного тексту.

Основна частина курсової роботи складається із 4 розділів, які розпочинаються постановкою завдання, що розглядається (згідно умов конкретного господарства), а також розкривають його основні теоретичні аспекти і практичні рекомендації.

Висновки є завершальним етапом виконання студентом курсової роботи. Вони повинні містити обґрунтування раціонального використання агрохімічних показників ґрунтового покриву і найбільш ефективного підбору форм та способів внесення добрив, хімічних меліорантів з обов`язковим висвітленням позитивних та негативних наслідків впливу на навколишнє середовище.