Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УКС технології лекція з Чернігова.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
114.69 Кб
Скачать

Що є характерним для типових комп’ютерних проектів створених підприємством «Укоопінком»?

По-перше.

Як уже було сказано вище, функціональні рішення, що закладені в проектах мають чітко визначену корпоративну спрямованість, максимально орієнтовані на облікову політику і нормативну базу системи споживчої кооперації. В функціональних рішеннях акумульовані всі кращі здобутки і досвід створення проектів, накопичений в системі впродовж трьох десятиліть.

По-друге.

Проекти відзначаються простим, інтуїтивно зрозумілим українізованим інтерфейсом користувача (мова спілкування з програмою). В ньому використовуються стандартизовані віконні процедури управління та навігації, інтуїтивно зрозуміла система меню та панель інструментів, що створює оптимальну зручність при роботі з програмним комплексом. В програмах використовуються загальноприйняті промислові стандарти обміну даними, що робить їх відкритими для подальшої інтеграції в єдині інформаційно-комп’ютерні технології системи споживчої кооперації.

По-третє.

Вартісні параметри придбання, впровадження і супроводу проектів мають переваги над іншими, такого рівня, проектами – вони значно дешевші, що є важливим для підприємств і організацій споживчої кооперації.

По-четверте.

Не менш важливим на сьогодні є той факт, що УКС-проекти є ліцензійними. Усі авторські та майнові права на проекти належать підприємству “Укоопінком” і офіційно зареєстровані в Державному департаменті інтелектуальної власності при Міністерстві Освіти і Науки.

На сьогоднішній день ми займаємося як розробкою проектів , а також і їх впровадженням та підтримкою в актуальному стані. Для цього нами створюється корпоративна, організаційна ІТ-мережа по розповсюдженню, та впровадженню УКС-проектів.

Більш детально інформацію по впровадженню УКС-проектів можна знайти на нашому сайті. На сторінках нашого сайту ви можете ознайомитися з описом функціональної частини кожного з проектів, розглянути по кожній області, району, підприємству і організації впровадження кожного УКС-проекту. Усі зміни, що вносяться в УКС-проекти, ми намагаємося також своєчасно виносити на наш сайт, в розділ новин. Крім короткого опису внесених змін і доповнень на сайті ви можете знайти поновлені інсталяції проектів.

Декілька слів скажу про систему реєстрації проектів при інсталяції їх на комп’ютері користувача.

В разі придбання проекту користувачем йому надається диск з інсталяцією проекта та робочою документацією – інструкцією для користувача. Крім того, додається інструкція на паперовому носії. Як правило, в разі наявності в нас чіткої назви користувача програми, ми видаємо ліцензійну угоду на право користування програмою.

При установці (інсталяції) проекту, як правило ключ на реєстрацію проекту не запрошується. Деякий час програма може працювати в режимі демоверсії. Реєстрацію проекту можна провести зразу ж не чекаючи поки програма нагадає про це. Для цього необхідно з програми викликати процедуру реєстрації. Сама ж процедура реєстрації проходить таким чином. Вводяться в комп’ютер необхідні відомості про користувача програми. Після цього програма сформує унікальний код користувача. Цей код передається по телефону чи Інтернет реєстратору в Чернігівську філію «Укоопінком». Реєстратор заносить інформацію по користувачу в базу даних і на основі унікального коду формує реєстраційний код (ключ), який таки знову передається уже користувачу по телефону чи Інтернет. Після введення користувачем в комп’ютер отриманого реєстраційного ключа програма вважається зареєстрованою і легітимною для користування.

Тепер повертаючись до теми впровадження УКС-технологій хочу сказати що географія використання наших проектів, по областях, на поточний момент, відповідає тій інформації, що знаходиться на нашому сайті в розділі «Наші клієнти». Там знаходиться анімірована карта України, де клацнувши мишкою на будь-який із областей ви можете отримати вичерпну інформацію про впровадження УКС-проектів.

Декілька слів про загальні характеристики УКС-проектів. Усі проекти розроблялися і працюють на Windows-платформі. Для розробки проектів використовується інструментальне середовище Delphi. Для управління базами даних ми використовуємо в своїх проектах файловий сервер ACCESS. Використання цього серверу обґрунтовується тим, що наші проекти впроваджуються в основному в невеликих і середніх організаціях і підприємствах. Там де комп’ютерна мережа налічує більше 8-10 клієнтських місць, ми пропонуємо впроваджувати версії проектів де база даних підтримується сервером бази даних. Для цього ми використовуємо сервера MS SQl Server, FairBird та для Web-застосувань використовується MYSQL.

Далі коротко зупинимося на кожному з УКС-проектів.

3. Короткий опис функціональних рішень

типових УКС-проектів.

Підприємством розроблено біля десяти комп’ютерних проектів, більша частина з яких активно впроваджується в підприємствах і організаціях системи споживчої кооперації України. Це такі проекти:

  1. УКС-Звіт та аналіз - Автоматизована система обробки звітів та формування аналізів діяльності суб´єктів господарювання.

  2. УКС-Бухгалтерія - Автоматизована система бухгалтерського обліку.

  3. УКС-Зарплата - Автоматизована система розрахунку заробітної плати.

  4. УКС-Маркет - Автоматизована система управління інформаційними процесами в торгово-роздрібних підприємствах(маркетах).

  5. УКС-Кадри - Автоматизована система обліку кадрів.

  6. УКС-Пайовий капітал - Автоматизована система обліку пайового капіталу споживчого товариства.

  7. УКС-Кооперативні виплати - Автоматизована система обліку придбання товарів членами, асоційованими членами споживчого товариства та розрахунок коперативних виплат.

  8. УКС-Реєстр обєктів майна - Автоматизована система ведення електронного реєстру об´єктів нерухомого майна системи споживчої кооперації.

  9. УКС-Реєстр пайовиків - Автоматизована система ведення електронного реєстру членів споживчих товариств.