Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК 12.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
794.62 Кб
Скачать

Тема 6.9. Формування інноваційної стратегії підприємства (організації, об’єднання) і механізм її реалізації

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ІННОВАЦІЙНА СТРАТЕГІЯ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА (ОРГАНІЗАЦІЇ, ОБ’ЄДНАННЯ)

1.1. Сутність, основні положення інноваційної стратегії підприємства

1.2. Оцінка економічної доцільності розроблення інноваційної стратегії підприємства

1.3. Механізм реалізації інноваційної стратегії підприємства

Висновки до розділу 1

РОЗДІЛ 2. ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА (ОРГАНІЗАЦІЇ, ОБ’ЄДНАННЯ)

2.1. Організаційно-економічна характеристика діяльності підприємства

2.2. Аналіз інноваційної діяльності підприємства

2.3. Аналіз можливостей стратегічного планування інноваційної діяльності підприємства

Висновки до розділу 2

РОЗДІЛ 3. РОЗРОБЛЕННЯ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА (ОРГАНІЗАЦІЇ, ОБ’ЄДНАННЯ)

3.1. Визначення основних розділів стратегічного плану інноваційного розвитку підприємства

3.2. Організація впровадження інноваційної стратегії на підприємстві

3.3. Прогноз та економічний аналіз результатів упровадження інноваційної стратегії на підприємстві

Висновки до розділу 3

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

Перший розділ носить загальнотеоретичний або методологічний характер. У ньому на основі вивчення робіт вітчизняних і зарубіжних авторів, вітчизняної і світової практики, існуючих методів вирішення проблеми розкривається сутність досліджуваних категорій, особливості прояву проблеми в місцевих умовах, розглядаються альтернативні підходи до її вирішення. Результатом роботи над першим розділом має стати розроблення автором концептуального (теоретичного) підходу до розгляду проблеми, вибір методології рішення і методики проведення кількісного і якісного аналізу її для конкретних умов об’єкта дослідження. На основі критичного зіставлення поглядів учених розкривається сутність і економічний зміст управлінської діяльності в сфері впровадження інновацій, а також виявляється сучасний стан вивчення обраної проблеми.

У підрозділі 1.1 дається визначення інновацій та інноваційної стратегії підприємства, їх місце в системі стратегічного і загального планування на підприємстві, розглядаються види інноваційних стратегій, приводиться їх комплексна оцінка.

Підрозділ 1.2 присвячується розгляду методів оцінки економічної доцільності вибору інноваційної стратегії підприємства. Тут наводяться показники оцінки можливості і ефективності реалізації інноваційної стратегії, а також методи їх розрахунку.

У підрозділі 1.3 дається опис механізму реалізації інноваційної стратегії підприємства. Розкриваються організаційні та фінансові аспекти впровадження інноваційної стратегії.

Другий розділ носить аналітичний характер. У ньому дається характеристика стану досліджуваного об’єкта – проводиться оцінка господарської діяльності обраного підприємства, аналіз ефективності організації та управління діяльності на рівні підприємства, а також результативності інноваційної діяльності за досліджуваний період і виявлення резервів щодо поліпшення практики управління інноваціями на даному підприємстві. Тривалість досліджуваного періоду має становити не менше 3-х років, якщо більший строк не доступний у силу об’єктивних обставин. При проведенні аналізу студент не повинен обмежуватися лише констатацією фактів, а зобов’язаний виявити тенденції розвитку досліджуваного явища; розкрити протиріччя і проблеми; виявити недоліки і причини, що обумовили їх; намітити можливі шляхи їх усунення.

У підрозділі 2.1 проводиться організаційно-економічна характеристика підприємства, дається опис основних його параметрів і результатів функціонування за досліджуваний період. Основними джерелами інформації є бухгалтерська звітність та дані бухгалтерського обліку. В першу чергу – це форма № 1 “Баланс” і форма № 2 “Звіт про фінансові результати”.

У підрозділі 2.2 на підставі методики аналізу інноваційної діяльності підприємства, наведеної в підрозділах 1.1 та 1.2 дається кількісна оцінка інноваційної діяльності підприємства за досліджуваний період, виділяються позитивні і негативні тенденції впливу на неї різних факторів.

У підрозділі 2.3 проводиться аналіз організаційних і фінансових можливостей упровадження стратегічного планування для вдосконалення інноваційної діяльності підприємства. Аналіз здійснюється з використанням методик, представлених у підрозділі 1.3.

Третій розділ є проектним. У ньому на підставі висновків, зроблених у попередніх розділах роботи, розробляються пропозиції щодо вдосконалення організації та управління інноваційною діяльностю підприємства, вносяться конкретні рекомендації з обґрунтуванням можливості їх застосування та очікуваних результатів.

У підрозділі 3.1 студент пропонує і обґрунтовує структуру стратегічного плану інноваційного розвитку підприємства.

Підрозділ 3.2 присвячується обґрунтуванню організаційного плану впровадження інноваційної стратегії на підприємстві, а в підрозділі 3.3 розраховуються прогнозні показники результативності впровадження інноваційної стратегії, дається оцінка впливу її на функціонування підприємства в цілому.

Обов’язковим для дипломної магістерської роботи є логічний зв’язок між розділами і поетапний розвиток основної ідеї теми на протязі всієї роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]