Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЧЕРНОБАЙ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
203.78 Кб
Скачать

2. Перелік можлівіх несправностей відео тракту монітору Samsung SyncMaster 800 tft.

1. При включенні монітора мережний індикатор не світиться, монітор не працює

2. Мережний індикатор світиться жовтим або бурштиновим кольором, зображення на екрані відсутнє.

3. Мережний індикатор світиться зеленим кольором, але зображення на екрані відсутнє.

4. Відсутній одна або кілька вертикальних ліній на зображенні.

5. Зображення OSD з'являється тільки у випадку, якщо комп'ютер виключений (тобто на екрані з'являється повідомлення “NO VIDEO INPUT”). У робочому режимі OSD відсутній.

6. ЗОБРАЖЕННЯ OSD ВІДСУТНЄ

7. Відсутня синхронізація при роботі від джерела живлення, у якого синхросигнали передаються по каналі зеленого відеосигналу.

При включенні монітора мережний індикатор не світиться, монітор не працює

Вольтметром перевіряють наявність напруги 18 В на з'єднувачі XT02. Якщо напруга відсутня або вона значно менше норми, перевіряють справність мережного адаптера, наявність контакту в з'єднувачі XT02. Якщо 18 В є, а на виводах 5-8 транзистора VT05 відсутні, перевіряють елементи фільтра R05, T01, R06. Якщо вони справні, перевіряють елементи ключа VT04, VT05. Сигнал 18V_ON на базі VT04 повинний бути високого рівня. Якщо сигнал низького рівня, перевіряють справність мережного вимикача 1908 і наявність контакту в з'єднувачі XT10.

При наявності напруги 18 В на виводах 5-8 VT05 перевіряють справність стабілізаторів 5 і 3,3 В (DA03 і DA06). Якщо одна з напруг відсутній або її пульсації перевищують 10 %, перевіряють зовнішні елементи мікросхем і самі мікросхеми (заміною).

Мережний індикатор світиться жовтим або бурштиновим кольором, зображення на екрані відсутнє.

Спочатку перевіряють джерело сигналу (комп'ютер), і підключення інтерфейсного кабеля монітора. Якщо усе в нормі, можливо, активізований режим енергозбереження, тому відео- і синхросигнали не надходять на вхід монітора. Для контролю осциллографом перевіряють їхню наявність на з'єднувачі XT01.

Якщо всі сигнали є, перевіряють проходження синхросигналів на вхід мікроконтролера (виводи 18 і 19), а якщо ні, можливо, несправна мікросхема DA22 або DA21. При наявності сигналів на вході мікроконтролера і їхній відсутності на виході (виводи 20, 21) заміняють цю мікросхему.

Перед заміною мікроконтролера рекомендується переконається в справності мікросхеми енергонезалежної пам'яті DD01. Її найкраще перевірити її заміною на завідомо справну з записаними заводськими параметрами.

Мережний індикатор світиться зеленим кольором, але зображення на екрані відсутнє.

Спочатку візуально перевіряють працездатність ламп підсвічування LCD-панелі. Якщо вони не світяться, перевіряють наявність вихідних напруг 500 В на роз’ємах CP2 і CP3 AC/DC конвертера. При їхній відсутності перевіряють вхідні сигнали (ON/OFF на контакті 3 CP1, Brightness Conrol на контакті 4 CP1) і напруга 18 В на контакті 1 і 2 CP1 конвертора. В), а на виході схеми сигнал синхронізації SOG відсутній, перевіряють всі елементи цього вузла. Якщо сигнал є, можливо, несправний мультиплексор DA22 (вхід – вивід 10, вихід – вивід 9), через який композитний сигнал подається на вхід МК (вивід 22). У випадку наявності сигналу на вході DA21, при відсутності вихідних сигналів (виводи 18 і 19) – заміняють мікроконтролер.