Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 9.1 ІУ Лек (МІУ).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
349.18 Кб
Скачать

Заключна частина

Отже, узагальнюючи матеріал лекції можемо зробити наступні висновки:

  1. Оцінюючи діяльність Центральної Ради в період 1917 – 1918 рр. слід зазначити, що вона підняла українців на національно-визвольну боротьбу за відродження державності, заклала основи майбутнього політичного, суспільного й економічного ладу незалежної України, що ґрунтувався на засадах якнайширшої свободи й демократії.

  2. Прорахунки у внутрішній та зовнішній політиці не дали можливості П.Скоропадському реалізувати його плани щодо створення Української держави.

  3. Оцінюючи діяльність уряду Директорії в період 1918 – 1920 рр. слід зазначити, що вона очолила боротьбу українців за відродження державності. Проте сукупність зовнішніх обставин та внутрішніх умов боротьби на дали можливість українцям отримати свою державність.

  4. Поразка ЗУНР в боротьбі за українську державність в першу чергу була зумовлена несприятливими зовнішніми умовами та несприйняттям країн Європи ідеї створення Української держави.

Підвести загальні підсумки заняття.

Визначити завдання на сомостійну роботу щодо опрацювання рекомендованої літератури і підготовки до семінарського заняття.