Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ ВТБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
411.14 Кб
Скачать

Практичне заняття №3

Тема заняття: Розрахунок чисельностi виконавців робіт

Мета заняття: Вивчення методики розрахунку чисельностi виробничого і допоміжного персоналу, інженерно-технічних працівників та службовців

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ

1. Розрахунок чисельностi виробничого персоналу проводять для всіх виробничих зон i дiльниць БЦТО. Знаходять технологiчно необхiдну (явочну) i штатну (спискову) кiлькiсть виконавцiв:

; .

Всi пояснення у вiдповiдностi до [4] стор. 18.

За результатами розрахункiв заповнюють табл.3.2

Таблиця 3.2. Чисельність виконавців робіт

Зони , відділення і дільниці

Річна трудо-місткість, люд.-год.

Річний фонд часу, год.

Кільк. робітників

Розподіл по змінах

явоч-них

коеф. штатності

штат-них

1

2

3

2. Розрахунок чисельностi допомiжного персоналу, IТП i службовцiв.

Чисельнiсть допомiжних робiтникiв приймається у спiввiдношеннi, що вказане у дод.1. Додатково слiд передбачати для обслуговування очисних споруд по одному робiтнику на кожнi 75 м3/добу витрат оборотної води. Нормативи витрат оборотної води, м3/добу приймаються [6] на один автомобiль: 0,5 – для легкових автомобiлiв; 0,68 – для автобусiв; 1,14 – для вантажних автомобiлiв. Коли в проектi запроектовано станцiю по заправцi автомобiлiв слiд передбачати по два заправщики (по одному в змiну) на кожнi 250 спискових автомобiлiв. Розподiл чисельностi допомiжних робiтникiв за видами робіт в залежностi вiд типу пiдприємства приймають за даними дод.2.

Одержанi результати заносять в табл.3.3.

Таблиця 3.3. Розподiл допомiжних робiтникiв за видами робiт.

Види допоміжних робіт

Співвідношення до загальноі

к-сті,%

Розрахункова

к-сть робітників

Прийнята

к-сть

робітників

1

2

3

4

В графi 1 табл.3.3 повторюються види робiт, що приведенi в дод.2, а також заправщики i робiтники по обслуговуванню очисних споруд.

Чисельнiсть персоналу служби управлiння (крiм експлуатаційної i виробничо-технiчної служби) молодшого обслуговуючого персоналу i робiтникiв пожежно-сторожової охорони в залежностi вiд потужності АТП i типу рухомого складу може бути розрахована у відповідності до дод.3.

Чисельнiсть персоналу виробничо-технiчної служби приймається згiдно дод.4 i розподiляється по функцiям у такому вiдношеннi, %: технiчний вiддiл – 26...30, вiддiл технiчнго контролю – 18...22, вiддiл головного механіка – 10...12, служба управлiння виробництвом – 17...19, виробнича служба – 21...25.

Начальник ремонтних майстерень i механiки вiдносяться до штату виробничої служби, а начальники змiн, інженери – до служби управлiння.