Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦВ-0043 остан вар 24.04.doc
Скачиваний:
910
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
3.32 Mб
Скачать

6.4 Технічне обслуговування вагонів у пунк­тах зі зміною локомотива і перед затяжними спусками

6.4.1 У цих пунктах виявляють і усувають технічні несправності вагонів, що загрожують безпеці руху поїздів і схоронності вантажів, що перевозяться.

6.4.2 Контроль технічного стану і ремонт ваго­нів у поїзді здійснюють за час, встановлений тех­нологічним процесом роботи ПТО.

6.4.3 Поїзди, що прибувають, оглядач зустрічає на ходу. Після зупинки поїзд огоро­джується встановленим порядком та пред’являється для технічного обслуговування.

6.4.4 Після закінчення технічного обслуговування вагонів оглядач повідомляє оператора ПТО про технічну готовність поїзда з наступним підписом старшого оглядача вагонів у книзі форми ВУ-14. На станціях, де немає оператора ПТО, таке повід­омлення передають старшому оглядачу вагонів.

6.4.5 При наявності на перегоні апаратури ДИСК, ПОНАБ, АСДК-Б, КТСМ-01д оглядач одержує від оператора, що обслуговує ці прилади, інформацію про час прибуття поїзда, колію прийому, дані про розташування в составі вагонів з буксами, що нагріваються, чи іншими несправностями та завчасно виходить для зустрічі поїзда на ходу. Ремонтують несправні вагони в поїзді або з відчепленням відповідно до порядку, встановленого технологічним процесом, оглядачі-ремонтники або слюсарі.

Після відчеплення вагона чи усунення несправності, старший оглядач повідомляє оператору ДИСК, ПОНАБ, АСДК-Б, КТСМ-01д номер вагона, час і місце остан­нього виду його ремонту і причину, що викликала нагрів буксового вузла.

При відправленні поїзда оглядач контролює стан вагонів, що рухаються, відповідно до 6.1.10 даної Інструкції.

6.4.6 Перед затяжними спусками конт­роль технічного стану і необхідний ремонт вагонів у поїздах виконують за час, передбачений техно­логічним процесом ПТО.

Випробування гальм виконується відповідно до Інструкції ЦТ-ЦВ-ЦЛ-0015.

6.5 Контроль технічного стану вантажних ва­гонів при передачі їх з під'їзних колій підприємств і організацій

6.5.1 Контроль технічного стану вагонів при передачі їх з під'їзних колій підприємств і органі­зацій, річних і морських портів на колії загального користування та назад проводять відповідно до Типового технологічного процесу пункту техніч­ної передачі.

6.5.2 Передані вагони з записом їх номерів по­винні одночасно оглядати приймаючі та здаючі оглядачі вагонів залізниці, яка здає вагони і влас­ника під'їзної колії. При цьому пошкодження чи відсутність деталей, вузлів і несправності, виявле­ні у вагонах, запису­ють у книгу натурного огляду вагонів форми ВУ-15. Після огляду вагонів оглядачі сторони, що здає вагони, і сторони, що приймає вагони, звіряють записи в книзі форми ВУ-15 і завіряють їх своїми підписами, вказуючи проти кожного номера ваго­на виявлені несправності.

На кожен поїзд чи групу вагонів запис у книзі роблять на окремій сторінці з вказівкою в заголо­вній частині дати і часу передачі, номера поїзда, кількості вагонів та номерів головного і хвостового вагонів.

У книгу форми ВУ-15 записують номери тільки тих вагонів, у яких були виявлені несправності, відсутні деталі чи пошкодження.

У всіх випадках пошкодження вагонів запис у книзі форми ВУ-15 є підставою для складання ак­та форми ВУ-25, що оформлюється оглядачем ва­гонів, який приймав пошкоджений вагон. При від­сутності оглядача вагонів підприємства-власника під'їзної колії чи спеціально виділеного для цього представника, а також при відмові його від підпи­су, акти підписує тільки оглядач вагонів залізниці. Для підтвердження факту пошкодження вагонів додатково складається акт загальної форми і в по­рядку, встановленому Укрзалізницею, на адресу цього підприємства передається телефонограма на виклик представника.

Оглядачі, що здають і приймають зміну, разом перевіряють запис у книзі форми ВУ-15 про неповернуті на станцію залізниці вагони і розписують­ся про здачу та приймання зміни. На пошкоджені вагони в установленому порядку складають акти форми ВУ-25 і повідомлення форми ВУ-23М.

6.5.3 Оглядач по схоронності вагонного парку зобов'язаний постійно контролювати виконання технічних вимог по забезпеченню збереження ва­гонів при завантаженні та розвантаженні вантажів. При виявленні порушень правил завантаження та розвантаження, що викликають пошкодження, огля­дач вагонів повинен вимагати припинення цих ро­біт на вагонах, негайно доповісти начальнику ва­гонного депо і ПТО, а на пошкоджені вагони офо­рмити акти форми ВУ-25.

6.5.4 Борти платформ, кришки розвантажува­льних люків і торцеві двері напіввагонів, двері і кришки завантажувальних люків критих вагонів, кришки завантажувально-розвантажувальних вер­хніх і нижніх пристроїв цистерн, хоперів (зерново­зів, цементовозів) і іншого спеціалізованого та універсального рухомого складу повинні бути за­криті силами вантажоодержувача (відправника ва­нтажу).

Вагони з пошкодженими чи не приведеними в транспортне положення деталями і вузлами від вантажоодержувачів (відправників вантажу) з під'їзних колій не приймаються, про що повідомляють прийомоздавача вантажу і чергового по станції для обліку вагонів у простої на під'їзній колії до усунення порушень чи підписання актів форми ВУ-25 на пошкоджені вагони.

6.5.5 Ремонт вагонів, після виписки на них по­відомлень форми ВУ-23М, виконується на ремон­тних коліях ПТО чи вагонних депо. Пересилання таких вагонів на інші залізниці допускається з до­зволу Головного управління вагонного господарс­тва Укрзалізниці.