Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД ДЛЯ ЗАОЧКИ КЛИНИКИ.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
856.06 Кб
Скачать
  • 2. Методи, що сприяють більш тісному знайомству та підготовці до сприйняття навчального матеріалу.

Допоміжні інтерактивні методики направлені на знайомство учасників між собою та створення невимушеної атмосфери. До них відносяться:

Закон на моєму шляху – кожен учасник називає своє ім’я і закон, з дією якого він зіткнувся в останній час.

Гра в імена – учасник презентуючи своє ім’я, додає характеристику, яка починається з тої ж літери, що й ім’я супроводжуючи це ще й рухом, який би відтворював названу характеристику.

Історія імені – всі присутні по черзі розповідають історію отримання ними саме цього імені.

Я змінюю своє ім’я – кожен присутній називає своє справжнє ім’я та те, яке він хотів би мати.

Я через десять років - – кожен присутній називає своє ім’я та презентує свою діяльність, організацію, захоплення … через десять років.

Улюблені тварини – кожен учасник називає тварину, в яку він хотів би перетворитись, якщо б таке сталося і супроводжує це відповідним рухом. І пояснює, чому він цього бажає.

Я хочу вас познайомити – група розбивається на три пари . Кожна або кожний протягом 3-5 хвилин розповідають про себе один одному. Після цього іде презентація своїх сусідів у великій групі.

Запрошення спеціалістів.

Учасниками інтерактивних ігор можуть бути і запрошенні спеціалісти. Це можуть бути представники інших професій, пов’язаних з темами занять: судді, прокурори, адвокати, співробітники ОВС, вчені, депутати, навіть колишні обвинувачені. Співпраця студентів з спеціалістами в процесі занять сприяє кращому розумінню навчального предмету, тому що , хто краще може прокоментувати ситуацію, поділитись досвідом, як не людина яка має в цій сфері практичний досвід. При запрошенні спеціаліста важливо визначити його роль в запланованому занятті. При цьому слід уникати виступів спеціалістів монологом і читанням ними лекцій, а пропонувати розповісти реальні випадки із життя з якими йому довелось зустрітись. Про участь спеціаліста студенти попереджаються заздалегідь для підготовки ними питань. Після заняття підводяться висновки.

Наочні посібники.

Для кращого сприйняття студентами лекційного матеріалу, рекомендується застосовувати наглядні матеріали. Ними можуть бути таблиці, схеми, креслення, малюнки, діаграми, фотографії, відео – та аудіо – записи, та інше. При використанні матеріалів необхідно бути готовим к відповіді про джерела походження матеріалів.

2) Інтерактивні методики поділяються на прості і складні:

До простих відносяться:

  • дерево рішень;

  • мозковий штурм;

  • ПОПС-формула;

  • дискусія;

  • займи позицію;

  • “Сократівський діалог”;

  • “Акваріум”;

  • дебати;

  • інтерактивний виступ;

Дерево рішень.

  • Юрист на практиці працює з проблемними та конфліктними ситуаціями, часто в умовах вакууму інформації та її недостовірності. Вирішуючи такі ситуації, юрист постає перед необхідністю вибору оптимального варіанту рішення, дії, поради, формулювання. Побудова “дерево рішень” – простий практичний спосіб “ зважити ” переваги і недоліки різних варіантів.

ПРОБЛЕМА: