Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy_gayday_-_kopia.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.08.2019
Размер:
138.24 Кб
Скачать
  1. Принципи класифікації характерів в європейській астрології.

  1. Сумісність характерів і типи взаємовідносин.

  1. Закономірності в поведінці знаків.

  1. Вимоги до маркування.: інформаційна насиченість, наочність знаків, одноманітність маркування, естетичність зовнішнього вигляду, художня визначеність схем, тактовність рекомендацій, логічність маркувань. Маркування повинні бути тактовні і ненав’язливі. Бажано використовувати попереджувальні та вказівні знаки, обмежуючи заборонні. Знаки повинні бути точними та обґрунтованими. Вимоги з точки зору організаторів: доцільність,технологічність та економічність.

  2. Класифікація маркувальних знаків.

За функціональністю та характером: маркувальні, фігурні, маршрутні схеми, покажчик напрямів і відстаней. За призначенням: загального призначення, спеціального призначення. За тривалістю: для одноденних, багатоденних, спортивних маршрутів та змагань. За зовнішнім виглядом: кольором, формою, розміром. За строком встановлення: постійні та тимчасові. За способом встановлення: на постійних (природних)предметах та спеціальних основах. За оглядом: односторонні, багатосторонні, кільцеві. За способом виготовлення: з підручних матеріалів, зі спеціальних матеріалів.

  1. Форми туристських об’єднань.

Найбільш пошир формами є: група(тісно спаяний колектив тур, 10-15 – 25 чоловік, які разом здійснюють подорожі), гурток(як правило у навч закл колектив 3-25 чол, які стаціонарно займ тур-краєзн роботою протягом всього року), секція(первинна форма шкільних тур-краєзн обєднань чи спеціалізованих підрозділів спорт профілю), клуб(налічує не менше кількох десятків членів, об’єднує різні групи, секції, гуртки, веде багато профільну туристсько-краєзнавчу та наук-пізнав роботу, як правило має власне приміщення, організаз дозвіл для своїх членів), товариство (обєднання великої кількості людей, колективів, діяльність якого охоплює великі території ічасто спрямовує і координує відповідну діяльність в країні )

  1. Завдання та структура Федерації спортивного туризму України.

ФСТУ є вищим органом громадського самоврядування в сфері спортивного туризму, утвор. в 2001 році. Мета: Сприяння розв. Спорт. тур. Укр., підвищ. ролі фіз. культ. і спорту у всебічному гармонійному розвитку особистості. Завдання: сприяння реаліз держ політики щодо розв мосового оздоров туризму; розробка пропозицій щодо вдосконалення базі туризму; сприяння організ спорт масової роботи, підготовки та підвищ кваліфікації й атестації кадрів спортивного туризму; вивч та розробка нових маршрутів; організація та проведення спортивних заходів, змагань;

  1. Український державний центр туризму і краєзнавства.

Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства профільний позашкільний навчальний заклад, який засобами туризму, краєзнавства, спорту і екскурсій надає дітям, учням та юнацтву позашкільну освіту, спрямовану на здобуття знань, умінь й навичок за інтересами, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та організації змістовного дозвілля у позанавчальний час.

Центр створений відповідно до циркуляру Народного комісаріату освіти УРСР від 28 грудня 1930 року як Центральна дослідна дитяча екскурсійна станція і з того часу зазнав ряд перейменувань: Центральна дитяча екскурсійно-туристська станція Міністерства освіти Української РСР, Республіканська станція юних туристів, Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Центр є координатором навчально-методичної, організаційно-масової і навчально-виховної роботи центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді в Україні та позашкільних навчальних закладів військово-патріотичного напряму, проводить інформаційно-методичну та організаційно-масову роботу зі студентською молоддю.Відділ краєзнавства та наукових досліджень учні Відділ спортивного туризму Інформаційно-методичний відділ Організаційно-педагогічний відділВідділ патріотичного виховання Центральний табір туристського активу учнів України

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]