Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy_gayday_-_kopia.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.08.2019
Размер:
138.24 Кб
Скачать
  1. Спеціальне маркування водних маршрутів.

Для розм трас вод под рекомен використ ті ж марки, що і на пішо марш. Але марк вод шляхів рідко може носити безперер хар, оскільки напрям річк потоку зазвичай саме диктує трасу подор і не потребує додаткової розмітки. Однак у тих місцях, де русло річки розбив на декілька потоків, де ділянки руху по воді комбін з піш діл, де маршрут под прох по озерам і водосх, може виник необхі в послідовній розмітці марками шляху туристів. Врахов значну ширину акват, а на окремих річках дуже високу швид пересув вниз за течією - на водних марш частіше, ніж на інших, довод використ марки збільш формату.Маршр марки на вод маршр можна розміщ на прибереж деревах, берег схилах і вел каменях, на різних штуч споруд. Нанос марк на плав та берег знаки судноплобстановки заборон. При сильній швидкості течії або при вимушеному видаленні від берега на велику відстань (наприклад, перетин плеса на водосховищі) марки збільшеного формату можуть бути підняті на висоту 3-4 м.На суднопл річках і озерах марк маршрутів не повинна розход з вимогами «Правил плавання по внутр судноп шляхах» та рекомендаціями знаків суднопл обстановки.

  1. Спеціальне маркування гірських маршрутів.

Маркув маршрутів в залісненій низькогір'я і середньогір'я провод за правилами маркування пішохідних маршрутів. При виході маршруту на пологі схили, на великі галявини з нечіткими стежками слід, по можливості, використовувати для установки марок окремо стоячі дерева. При їх відсутності на краю галявини потрібно ставити знак (стрілку), а на протилежному боці галявини, в місці продовження стежки, - маршрутну марку. Остання повинна бути встановлена ​​на висоті 2-3 м і мати збільшений формат.

При проходженні маршруту через скельні форми рельєфу, осипи, курумнікі, морену, кам'яні «хаоси», через русла бур'янистих потоків, по покритим камінням льодовиках і перевальним сідловина маршрутні марки наносяться невеликі (привертають увагу своєю конфігурацією або кольором) кам'яні брили або на спеціально споруджуються тури і пікети.

Відстань між марками на нечіткій стежці не повинно, як правило, перевищувати 25 м. Якщо маршрут перетинає перешкоди, що знаходяться в нестійкому стані (брід через гірську річку, перетин «живий» осипи, моренного валу льодовика і т. п.), інтервали між марками скорочуються або на уламки скельного матеріалу (через кожні 5-8 м) наноситься розмітка у вигляді помаранчевої (бажана флюоресцирующая фарба) смуги розміром приблизно 10X2 см.

При перетині трасою гірського подорожі великих просторів субальпійських і альпійських лугів, полонії, сирть, ділянок гірської тундри, при проходженні сніжників і льодовиків, де важко знайти матеріал для спорудження кам'яних турів, рекомендується установка спеціальних маркувальних стовпів з Т-подібної поперечиною (рис. 24) . Висота стовпа визначається станом підстилаючої поверхні (грунт, сніг або лід) і повинна дозволяти піднімати горизонтальну перекладину (розмір 500X75 мм) на висоту близько 2 м. Діаметр стовпа в залежності від його матеріалу від 30 мм і більше. Щоб уникнути руйнування маркування рекомендується для її опор використовувати металеві або залізобетонні профілі. Забарвлення перекладини повинна відповідати кольору маркування, але без його білої окантовки. Якщо доставка подібних стовпів утруднена, то на льодовиках і значних снігових плато для позначення шляху використовують віхи (палиці, жердини, гілки, нахилені в бік рекомендованого руху). У зоні закритих льодовиків, що мають тріщини, такі віхи встановлюються через 8-15 м, а в місцях різких поворотів - через 2-3 м.

Поперечину потрібно розміщувати так, щоб вона була розгорнута назустріч напрямку руху туристів. При неможливості надійного зміцнення стовпа в грунті (в льоду) він обкладається камінням, брилами льоду, шматками фірну (рис. 25).

Для позначення двох або більше гірських маршрутів на маршрутному стовпі зміцнюють з проміжками в 150 мм відповідно дві або кілька забарвлених в належний колір перекладин (рис. 26).

Середній інтервал між стовпами на слабо вираженою гірській стежці в районах, що відрізняються різкою мінливістю погоди і можливим погіршенням видимості, - 40 м.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]