Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel_2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
12.2 Mб
Скачать

1.3.Зміна типу діаграми

Крім установлення типу діаграми в процесі її побудови можна також змінювати тип вже існуючої діаграми. Для зміни типу створеної діаграми необхідно виконати наступні дії:

1.Спочатку варто перейти в режим редагування діаграми за допомогою подвійного клацання миші.

2.Потім необхідно відобразити для діаграми контекстне меню клацанням правої кнопки миші.

3.У списку команд контекстного меню потрібно вибрати команду «Тип диаграммы», після цього з'явиться вікно зі зразками доступних типів діаграм.

4.Необхідний тип діаграми можна вибрати за допомогою подвійного клацання миші або одним клацанням на зображенні необхідного типу з наступним натисканням клавіші Enter.

Альтернативним способом зміни типу діаграми є вибір відповідної кнопки з панелі інструментів «Диаграммы».

У результаті приведених вище дій буде отримана діаграма обраного типу.

Для зміни заголовка діаграми в режимі її редагування необхідно клацнути мишею на тексті заголовка і перейти в режим редагування тексту. Щоб слово відображалося в другому рядку, досить натиснути перед ним клавішу Enter. Якщо в результаті натискання клавіші Enter буде виконаний вихід з режиму редагування тексту, то в цьому випадку спочатку необхідно ввести текст заголовка, потім установити покажчик миші перед першою буквою нового тексту і натиснути клавішу Enter.

Формат ліній діаграми при зміні її типу не змінюється. Для обрамлення стовпців діаграм використовується формат, яким була відформатована раніше побудована діаграма.

Зміна типу діаграми не припускає зміни правил роботи з її елементами. Наприклад, якщо потрібно скорегувати вихідну таблицю, змінюючи вид діаграми, то дії користувача не залежать від типу діаграми. Іншими словами, як і раніше необхідно спочатку виділяти той ряд даних, який потрібно змінити, клацанням лівої кнопки миші на зображенні цього ряду на діаграмі. При цьому на відповідних ділянках з'являються чорні квадрати. Потім потрібно клацнути на необхідному квадраті і почати зміну даних, переміщаючи двонаправлену чорну стрілку нагору чи вниз.

2.Завдання до виконання роботи

1.Використовуючи діаграми, побудовані для лабораторної роботи №8 змінити шрифт усіх написів у діаграмі на Arial Cyr, потім на Bookman Old Style. Установити осі в діаграмі: колір ліній - темно-синій, товщина – максимальна з можливих, мітки розподілів розташувати внизу.

2.Для зміненої діаграми установити заповнення області побудови червоним кольором із заливанням, тип текстури – зелений мармур, а потім вставка будь-якого малюнка як тло.

3.Змінити тип маркера на трикутник на всіх лініях діаграми, змінити кольори ліній і їхню товщину (у довільному порядку).

4.Змінити порядок рядів на діаграмі з точністю до навпаки.

5.Змінити тип діаграми на будь-який тривимірний тип, а кругової діаграми на будь-який нестандартний тип, що підходить за змістом.

3.Контрольні питання

1.Як виконується переміщення об'єктів діаграми?

2.Як можна змінити розміри діаграми?

3.Назвіть елементи діаграми, які можна форматувати?

4.Як викликається контекстне меню? Для чого використовується меню «Формат области построения»?

5.Як можна скасувати дія в режимі редагування параметрів діаграми?

6.Які функції виконує меню «Формат ряда данных»?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]