Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.doc
Скачиваний:
111
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
601.26 Кб
Скачать

40.Зміст, принципи, порядок та органи митного регулювання

Митне регулювання - це відносини, які виникають між державою і суб'єктами ЗЕД з приводу умов перетинання національного кордону товарами, капіталами, послугами, робочою силою.Існує 2 рівня митного регулювання в практиці ЗЕД країн світу:1.. Міжнародний рівень передбачає здійснення митного регулювання шляхом прийняття та виконання рішень відповідних міжнародних спеціалізованих організацій СОТ. 2. Національний рівень базується на відповідних актах національного законодавства. В Україні це:- Митний кодекс України.

- Закон України "Про єдиний митний тариф України".

Основні принципи митного регулювання в Україні:

1. Митну політику визначає ВР. 2. Митне регулювання ЗЕД здійснюється лише на території України. 3. Митне регулювання передбачає оподаткування :(товарів, які ввозяться в Україну;товарів, які вивозяться з України;товарів, що транспортуються через територію України.) 4. Ставки митного тарифу єдині для всіх суб'єктів ЗЕД і не залежать від:(форм власності суб'єктів ЗЕД;форми організації діяльності суб'єктів ЗЕД;територіального розміщення суб'єктів ЗЕД.) 5. Митне регулювання здійснюється згідно з митними правилами, що включають оформлення декларацій на товар обов*язкове стягнення митних податків і мтних зборів і надання митних пільг суб*єктами ЗЕД відповідно до національного законодавства. Митний контроль здійснюється в 3 стадії:1. Заповнення митних документів суб'єктами ЗЕД (декларації). В них фіксуються дані про товар, який підлягає експорту/імпорту.2. Проведення митного огляду товару, що підлягає експорту/імпорту.3.Сплата митних платежів та отримання товару з митниці.Документи які потрібні дя перетину товару митного кордону:

(Дозвіл державних органів -Ліцензія на експорт/імпорт товару

- Документи, що свідчать про сплату митних податків та зборів

-Сертифікат походження товару,якості товару-Дозвіл санітарної та екологічної служби)

41.Митні режими

Митний режим — це сукупність положень, які визначають статус товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон для митних цілей.Митні режими:1) імпорт – мит.режим відповідно до якого товари ввозять на митну територію України для вільного обігу без обмеження терміну їх перебування на цій території і можуть використовуватися без будь яких митних обмежень2) реімпорт -митний режим, за якого вітчизняні товари, вивезені раніше з митної території країни відповідно до режиму експорту, зворотньо ввозяться у встановлені терміни без стягнення мит і податків, а також без вжиття щодо них заходів економічної політики;3) експорт-митний режим, за якого товари вивозяться за межі митної території країни без зобов'язання повернення їх на цю територію;4) реекспорт-митний режим, за якого іноземні товари вивозяться з митної території країни без стягнення або з поверненням ввізних мит і податків і без вжиття заходів економічної політики;5) транзит-митний режим, за якого товари переміщуються під митним контролем між двома митними органами країни, в тому числі через територію іноземної держави, без стягування мит, податків, а також без вжиття щодо товарів заходів економічної політики;6) тимчасове ввезення (вивезення)-митний режим відповідно до якого товари можуть ввозитись на митну територію або вивозитись за митну територію з обов*язковим подальшим поверненням цих товарів без будь яких змін крім природного зношування або втрат нормальних умов транспортування;7) митний склад -  це митний режим, за якого завезені товари зберігаються під митним контролем без стягування мит і податків і без вжиття до товарів заходів економічної політики в період зберігання;8) вільна митна зона- відповідно до якого іноземні товари ввозять на територію вільної митної зони та вивозять з цієї території за межі митної території без застосування заходів тарифного регулювання ЗЕД,а українські товари ввозяться та територію вільної митної зони ії оподаткуванням;9) безмитна торгівля- товари не призначенні для вільного обігу на миній території України знаходяться і реалізуються для вивезення за межі митної території України;10) переробка на митній території України-митний режим відповілно до якого зазнають у встановленому законодавству порядку переробки без застосування до них заходів не тарифного регулювання за умови вивезення за межі митної території України продуктів переробки відповідно до митного режиму експорту;11) переробка за межами митної території України-митний режим відповідно до якого товари що перебувають і вільному обігу на митній території України вивозяться з метою їхнього подальшого повернення в Україну;12) знищення або руйнування-митний режим відповідно до якого знищення під митним контролем чи приводяться в стан що включає їх використання без стягування податків установлених на імпорт,а також без застосування заходів не територного регулювання що знищують або руйнують;

13) відмова на користь держави- митни режим відповідно до якого власник відмовляється від товару що знаходиться під митним контролем без будь яких умов на свою користьВтакому випадку використовуються заходи тарифного і не тарифного регулювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]