Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
адміністративна діяльність органів внутрішніхмс...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
47.46 Кб
Скачать

Висновок

Органи внутрішніх справ в Російській Федерації - це система державних органів виконавчої влади, покликаних захищати життя, здоров'я, права і свободи громадян, власність, інтереси суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань та наділених правом застосування заходів примусу в межах, встановлених Законом «Про міліцію »та іншими федеральними законами.

У Росії створена повноцінна правова база для функціонування органів внутрішніх справ - це цілий комплекс нормативно-правових актів, що представляють собою впорядковану ієрархію, на чолі з конституцією РФ, міжнародними актами і законом «Про міліцію».

На жаль, доводиться констатувати, що зовнішні чинники грають найчастіше вирішальну роль у тому, що співробітники залишають свої місця в пошуках більш оплачуваних. Низькі заробітні плати, неминуча деформація особистості в процесі спілкуванняі порушниками закону, сама гнітюча обстановка призводить до того, що люди з освітою рідко йдуть працювати в органи міліції. Все частіше особою органів внутрішніх справ стають молоді люди з периферії, які не отримали спеціальної освіти, часом не мають достатньої фізичної підготовки.

Урядові програми покликані зміцнити престиж професії працівника органів внутрішніх справ шляхом створення, перш за все економічних умов для успішного їх функціонування та виконання обов'язку. Більш того, це приверне людський фактор. Адже люди у погонах - це, перш за все, люди, які ризикують своїми життями і здоров'ям кожен день, і це повинно відшкодовуватися хоча б на економічному рівні. Тоді повноваження працівників органів внутрішніх справ будуть випливати з поставлених завдань, і їх правове функціонування буде будуватися на Конституції і принципах міжнародних правових актів.

Література

1.Конституція РФ

2.Овсянко Д. М. Адміністративне право: Навчальний посібник для студентів юридичних факультетів та інститутів. - М., МАУП, 2005.

3.Бахрах Д. Н. Адміністративне право. Підручник для вузів. - М., Видавництво БЕК, 2006.

4.Адміністратівное право. Підручник для вузів. Під ред. Ю. М. Козлова, Л.Л. Попова - М., МАУП, 2005.

5.Четверіков В.С. Адміністративне право. Навчальний посібник. - М., Новий Юрист, 2004.

6.Комментарій до Кодексу РФ про адміністративні правопорушення. Під редакцією І. І. Веремеєнко .- 3-е вид., Перероблене і доповнене М., Проспект, 2006.

7.Кодекс РФ про Адміністративні правопорушення. М., Філін, 2003.

8. Карамурзаев Т.Д. «Колізії адміністративного законодавства», М., Юрист, 2005р.

9. Лячко П.Л. «Коментарі до деяких статей Адміністративного кодексу», М., Наука, 2005 р.

10. Пряміцкій Д. К. «Особливості адміністративного законодавства на сучасному етапі в Росії», М., Прогрес, 2006 р.

11. Яковлєв П.Ж. «Питання законодавства», М., Століття, 2006р.

12. Ященко О.Д. «Сучасна юриспруденція», М., Вік, 2003 р.