Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсові_ФМ_2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
126.98 Кб
Скачать

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ СТАТИСТИКИ, ОБЛІКУ ТА АУДИТУ

Деканат банківської справи

Кафедра банківської справи

Методичні вказівки по написанню курсової роботи

з дисциплін "Фінансовий менеджмент у банку"

для студентів спеціальності

"БАНКІВСЬКА СПРАВА"

(освітньо-кваліфікаційний рівень: спеціаліст, магістр)

Київ 2012 р.

Підготовлено:

Під загальною редакцією кандидата економічних наук, професора НАСОА Я.В.Литвиненка

Затверджено на засіданні кафедри банківської справи

(протокол № 1 від “22” серпня 2012 р.

Схвалено Вченою радою Національної академії статистики, обліку та аудиту.

І. Загальна частина

1.1. Мета курсової роботи

Виконання курсової роботи є складовою частиною навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів. Курсова робота є однією з найважливіших форм підготовки висококваліфікованих фахівців, самостійної, творчої роботи студентів над вивченням проблематики дисципліни. У процесі виконання курсової роботи студенти повинні глибоко, фундаментально і конкретно дослідити одну з проблем функціонування грошей та кредиту в умовах ринкової економіки.

Підготовка та виконання роботи передбачає закріплення та поглиблення теоретичних знань, здобутих майбутніми фахівцями у процесі вивчення курсу, вироблення навичок самостійної роботи зі спеціальною літературою, даними фінансової звітності банківських установ, здійснювати критичну оцінку існуючої практики банківських операцій, а також зробити узагальнення і висновки.

В процесі виконання курсової роботи студенти повинні вивчити законодавчі акти, нормативні та інструктивні матеріали, а також літературні джерела, в яких висвітлюються питання обраної теми.

Процес підготовки курсової роботи починається з затвердження науковим керівником теми роботи. Потім студент складає її план, який узгоджується з науковим керівником і затверджується ним.

Виконання курсової роботи вимагає від студента знання сутності питання і уміння висловити його письмово, демонструє уміння зібрати і узагальнити факти, провести аналіз, зробити власні висновки і пропозиції.

У процесі виконання курсової роботи студент:

  • більш глибоко вивчає і засвоює дисципліну;

  • залучається до самостійної творчої роботи з економічною та фінансовою літературою, набуває вміння знаходити в ній основні положення з даної проблеми, підбирати і аналізувати конкретний матеріал, складати таблиці та діаграми і на їх основі робити правильні висновки;

  • набуває вміння чітко, послідовно та економічно грамотно викладати свої думки при аналізі теоретичних проблем, навчається творчо застосовувати теорію та пов’язувати її з практикою.

Виконання курсової роботи передбачає такі етапи:

  • вибір теми;

  • підбір та вивчення літератури;

  • складання плану роботи;

  • збір та обробка фактичного та статистичного матеріалу;

  • написання курсової роботи;

  • захист курсової роботи.

1.2. Загальні вимоги до курсової роботи

В курсової роботі слід всебічно й глибоко розкрити зміст обраної теми, показати знання законодавчих актів, нормативних та інструктивних матеріалів і літературних джерел.

Загальний обсяг курсової роботи повинен містити 30 – 40 сторінок машинописного тексту, надрукованого через 1,5 інтервали.

ІІ. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ

КУСОВОЇ РОБОТИ

    1. Вибір теми курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми. Кожен студент обирає одну тему самостійно з наведеного переліку. Практичним матеріалом для написання курсової роботи є дані кредитно-фінансової установи. Студенти повинні писати курсову роботу на різні теми.

    1. Підготовка до написання курсової роботи

Після вибору теми необхідно підібрати літературні джерела – 10—15 найменувань (окрім підручника та нормативних актів). Навчальну та спеціальну літературу з теми курсової роботи студенти підбирають самостійно. Відібрану літературу слід уважно опрацювати. Особливу увагу слід звернути на першоджерела (законодавчі акти, нормативні та інструктивні матеріали). Користуватися необхідно лише новими виданнями та останніми редакціями нормативних актів.

Щоб дізнатися, чи є у відповідному надрукованому матеріалі потрібна для курсової роботи інформація, треба перш за все:

  • ознайомитися з назвою і змістом книжки, часопису, збірки;

  • переоглянути всю книжку, збірник;

  • прочитати анотацію, передмову, вступ, висновки, післямову.

На основі зібраного, вивченого й опрацьованого матеріалу теми складається план роботи, який слід узгоджувати зі своїм науковим керівником.