Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пример для оглавления_Робоча програма.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
117.25 Кб
Скачать

.

Структура предметно-методичного комплексу.

1. Мета та завдання дисципліни.

1.1. Мета викладання: забезпечення базового рівня інформаційної культури фахівців в умовах глобальної інформатизації суспільства, набуття базових теоретичних знань та практичних навичок з використання сучасних інформаційних технологій, комп’ютерних мереж і телекомунікаційного зв’язку для пошуку, подання та аналізу інформації.

1.2. Завдання вивчення.

  • Надання навичок використання сучасних інформаційних технологій, необхідних для вирішення прикладних економічних задач.

  • Надання навичок пошуку та подання інформації в мережі Internet.

  • Оволодіння основами мови розмітки гіпертексту для створення web-документів.

1.3. Предмет.

Сучасні інформаційні технології пошуку та подання інформації в мережі Internet.

2. Тематичний план дисципліни.

Розподіл навчального часу за темами для студентів ІІІ курсу заочної форми навчання напряму підготовки 0501 «Економіка і підприємництво» за спеціальностями: «Економіка підприємства», «Облік і аудит», «Фінанси», «Банківська справа».

п/п

Тема

Кількість годин

Разом

Лекцій

Практич-

них (семінар-

ських ) занять

Самостійної

роботи студентів

1.

Глобальна мережа Internet.

12

2

-

10

2.

Internet технології.

10

-

-

10

3.

Internet технології бізнесу.

10

-

-

10

4.

Мова розмітки гіпертексту (HTML).

12

2

4

6

5.

Подання інформації в мережі Internet.

10

-

-

10

Загальний обсяг

54

4

4

46

Форма контролю – залік.

3. Зміст дисципліни.

Тема 1. Глобальна мережа Internet.

Історія розвитку мережі Internet. Організаційна структура мережі Internet. Фізична побудова мережі Internet. Види підключення до мережі Internet. Протоколи обміну інформацією в Internet. Адресація в м мережі. Перспективи розвитку мережі. Послуги інформаційних служб INTERNET: електронна пошта, FTP, WWW. Використання та настройки браузера Internet Explorer. Пошук та одержання інформації.

Тема 2. Internet технології.

Мережні служби Internet. Пошук інформації в Internet, пошукові служби і технології. Методи і засоби захисту інформації в Internet. Поняття і технічне забезпечення режиму електронного цифрового підпису. Електронна пошта: протоколи, служби, безпека. Огляд Web-броузерів. Огляд язикових засобів і редакторів для створення Web-документів.

Тема 3. Internet технології бізнесу.

Internet-технології електронної комерції. Архітектура систем електрон­ної ко­мерції. Платіжні системи в електронній комерції. Пластикові картки та системи електронних грошей. Спів­став­лен­ня найпоши­реніших систем електронної комерції. Internet-технології логістики.

Тема 4. Мова розмітки гіпертексту (HTML).

Інформаційна служба World Wide Web та мова HTML. Введення в мову розмітки гіпертексту: структура сторінки, теги і їх атрибути. Створення простих елементів: заголовки, абзаци, рисунки, зовнішні і внутрішні гіпертекстові переходи. Форматування Web-сторінок засобами HTML, настройки шрифту, створення нумерованих та маркірованих списків. Створення і оформлення таблиць засобами мови HTML. Мультимедійні об'єкти в документі HTML. Якість документів HTML.