Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БОЛЬШОЙ ТЕСТ.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
477.7 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Київський національний торговельно-економічний університет

Кафедра банківської справи

ГРОШІ ТА КРЕДИТ

ЗБІРНИК ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ

Київ 2009

Розповсюдження та тиражування без офіційного дозволу КНТЕУ заборонено

Укладачі: Сушко Н.М., к.е.н., доц., Нетребчук Л.О., ст.викл., Гагаріна С.А., викл., Гербич Л.А., викл., Серажим Ю.В., викл., Сундук Т.Ф., викл.

Збірник тестових завдань обговорено та схвалено на засіданні кафедри банківської справи, протокол №14 від 4 березня 2009 р. та розглянуто і затверджено на засіданні методичної комісії ФФБС, протокол №6 від 12 березня 2009 р.

Рецензент: Аванесова І.А., к.е.н., доц.

Навчально-методичне видання

Гроші та кредит Збірник тестових завдань

Укладачі: СУШКО Наталія Мар’янівна

НЕТРЕБЧУК Лариса Олександрівна

ГАГАРІНА Світлана Андріївна

ГЕРБИЧ Людмила Анатолівна

СЕРАЖИМ Юліан Віталійович

СУНДУК Тетяна Федорівна

Редактор

Підп. до друку Формат Папір друк.

Офс.друк. Ум.друк. арк. . Ум. фарбо-відб.

Обл.-вид. арк. Тираж .Зам.

Центр підготовки навчально-методичних видань КНТЕУ.

02156, Київ-156, вул. Кіото, 19

ВСТУП

Тестові завдання є складовою навчально-методичного комплексу дисципліни “Гроші та кредит”, що є нормативною дисципліною для всіх професійних спрямувань економічної підготовки.

Тестування є однією з активних форм навчання студентів і методом контролю їхніх знань. Воно сприяє закріпленню теоретичних знань та практичних навичок з питань сутності та структури грошово-кредитних систем, їх основних типів, тенденцій у розвитку грошово-кредитної сфери, особливостей функціонування банківських та парабанківських інститутів та міжнародного переливу капіталу.

Тестові питання використовуються для поточного та підсумкового контролю знань студентів, а також для самоконтролю в процесі вивчення дисципліни. Їх призначення полягає у формуванні у студентів достатньо точного визначення економічної характеристики окремого аспекту функціонування грошово-кредитних систем та інститутів. Тести охоплюють обов’язкові питання щодо нормативно-правових та загальнотеоретичних аспектів функціонування грошового та кредитного ринків в цілому та потребують детального вивчення специфіки діяльності окремих інститутів.

Тести складені відповідно до програми дисципліни і охоплюють такі теми:

  1. Природа грошей.

  2. Грошовий оборот та грошові потоки.

  3. Грошова система.

  4. Інфляція та грошові реформи.

  5. Грошовий ринок.

  6. Ринок цінних паперів.

  7. Валютний ринок.

  8. Ринок позичкових капіталів.

  9. Кредитна система.

  10. Центральний банк та його роль в економіці.

  11. Банки як основна ланка кредитної системи.

  12. Парабанківська система.

Кількість питань за темою залежить від важливості теми, наявної інформації та можливості подальшого поглибленого вивчення в інших темах та дисциплінах.

Тестові завдання складаються із закритих тестів. На кожне питання тестів передбачена одна правильна відповідь. Збірник тестових завдань не містить ключів відповідей, тому потребує самостійного опрацювання студентами матеріалу з нормативно-правових та літературних джерел, що наведені у списку рекомендованої літератури.

Результати тестування оцінюються викладачем, обговорюються на заняттях і враховуються при проміжному та підсумковому контролі. Тестування може проводитися з використанням комп'ютерних технологій або у паперовому вигляді. Як правило, при проведенні поточного контролю за кожною темою дисципліни використовуються по 10 варіантів закритих тестів по 10 питань в кожному білеті із застосуванням паперової технології.

Рівень знань студентів оцінюється таким чином: “відмінно”, якщо на 90% питань надано правильні відповіді; “добре”, якщо правильні відповіді становлять 75–89%; “задовільно” – не менше 60-74% правильних відповідей; „незадовільно”- менше 60% правильних відповідей.