Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zavd1.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
33.98 Кб
Скачать

Завдання 1

На підставі Закону України про Державний бюджет України на поточний рік, зробіть аналіз: а) встановлених дотацій вирівнювання та нормативів щоденних відрахувань з Державного бюджету України; б) які населені пункти передають кошти до Державного бюджету України, як застосовується механізм щоденних відрахувань доходів загального фонду місцевих бюджетів що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів; в) на які цілі надаються субвенції в поточному році, яка частка серед них пов’язана з соціальним захистом населення, а яка носить інвестиційний характер?

А) Додаток №6 до ЗУ Про ДБУ встановлює дотації вирівнювання з державного бюджету і кошти, що передаються до державного бюджету) та інші показники міжбюджетних відносин Державного бюджету України з місцевими бюджетами на 2012 рік

дотація вирівнювання - це міжбюджетний трансферт на

вирівнювання доходної спроможності бюджету, який його отримує;

(ст 2 БКУ)

В даному додатку наведені в алфавітному порядку усі міста України (напр., м. Львів), райони (напр., Перемишлянський район) і області (в т.ч. АРК) + м. Київ і Севастополь з вказівкою їх бюджетів. Щодо кожного з них (місто, район, обл.) вказано:

  1. Розрахунковий обсяг доходів, що врах. При визначенні міжбюджетних трансфертів (найбільший показник в м. Київ– 7 443 856, 4, що більше, ніж наприклад у Донецької області якщо таке можливо Lol)

  2. Міжбюджетні трансферти, які власне і складаються з:

А) дотацій вирівнювання (скл. з: сумарного показника і Нормативу щоденного відрахування ( у відсотках від обсягу надходжень на території Автономної Республіки Крим, областей та міста Севастополя доходів державного бюджету, що є джерелом перерахування дотацій, та коштів, що передаються з місцевих бюджетів до державного бюджету)

Сумарний показник найбільший у Вінницької обл. – 1 048 108,0 (Львівська обл. – 841 625, 0)

Норматив найбільший у Вінницької обл. – аж 32,95, а Львівська наприклад має 9,18

Б) коштів що передаються до державного бюджету( скл. з: сумарного показника і Нормативу щоденного відрахування (у відсотках від розрахункового обсягу доходів загального фонду місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів)

Сумарний – у м. Запоріжжя 125 710,8 (м. Київ 2 301,8)

Норматив найбільший у Павлоградського району 60,29

Внизу таблички є загальна сума щодо кожної колонки показників (крім нормативів звичайно)

Б) ті самі суб’єкти, та сама табличка, шо і в А) – тут іде мова про

Б) коштів що передаються до державного бюджету( скл. з: сумарного показника і Нормативу щоденного відрахування (у відсотках від розрахункового обсягу доходів загального фонду місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів) Порядок встановлюється ПКМУ Про затвердження Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів

17. Субвенції з державного бюджету бюджетові Автономної Республіки Крим, обласним бюджетам, бюджетам мм. Києва та Севастополя, іншим місцевим бюджетам, для яких у державному бюджеті визначаються субвенції (далі - субвенції з державного бюджету), перераховуються Державною казначейською службою в обсягах, установлених Законом про Державний бюджет України на відповідний рік, на рахунки таких бюджетів, відкриті в територіальних органах Державної казначейської служби в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, згідно з розписом державного бюджету (у разі перерахування із спеціального фонду державного бюджету - також у межах і за рахунок відповідних надходжень).

18. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, облдержадміністрації розподіляють одержані відповідно до пункту 17 цього Порядку суми субвенцій між міськими (міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районними бюджетами пропорційно обсягам субвенцій, передбаченим таким бюджетам у рішеннях Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних рад про бюджет.

19. Територіальні органи Державної казначейської служби в Автономній Республіці Крим та в областях перераховують протягом двох операційних днів на підставі платіжних доручень відповідних фінансових органів субвенції з державного бюджету на рахунки загального та спеціального фондів міських (міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних бюджетів, відкриті в органах Державної казначейської служби, для здійснення передбачених ними видатків.

20. У разі коли видатки за рахунок субвенцій з державного бюджету здійснюються з бюджетів міст районного значення, районів у містах, сіл, їх об'єднань, селищ, міські (мм. Києва та Севастополя), районні держадміністрації та виконавчі органи міських (міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) рад розподіляють субвенції, одержані відповідно до пункту 19 цього Порядку, пропорційно обсягам субвенцій, передбаченим таким бюджетам у рішеннях відповідних рад про бюджет.

21. Територіальні органи Державної казначейської служби в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі перераховують протягом двох операційних днів на підставі платіжних доручень відповідних фінансових органів субвенції з державного бюджету на рахунки загального та спеціального фондів бюджетів міст районного значення, районів у містах, сіл, їх об'єднань, селищ, відкриті в органах Державної казначейської служби, для здійснення передбачених ними видатків.

22. Одержані суми субвенцій з державного бюджету перераховуються протягом одного операційного дня на рахунки головних розпорядників бюджетних коштів, відкриті в органах Державної казначейської служби.

Учасники розрахунків додатково зазначають у графі "призначення платежу" платіжного доручення норму закону про Державний бюджет України або рішення ради про бюджет на відповідний рік, якими передбачено надання субвенцій.

23. Порядок відкриття рахунків в органах Державної казначейської служби для зарахування субвенцій з державного і місцевих бюджетів, а також відображення проведених операцій у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності про виконання зазначених бюджетів установлюється Державною казначейською службою.

24. Обсяг субвенцій з державного бюджету, не використаний на кінець бюджетного періоду, перераховується в останній робочий день такого періоду органами Державної казначейської служби до державного бюджету.

25. Державна казначейська служба подає Мінфіну інформацію про суми субвенцій з державного бюджету, повернуті до нього, у розрізі місцевих бюджетів, зазначених у законі про Державний бюджет України та/або розписі державного бюджету на відповідний рік, і видів субвенцій.

26. Субвенції, передбачені конкретним місцевим бюджетам згідно із законом про Державний бюджет України та/або розписом державного бюджету на відповідний рік, перераховуються Державною казначейською службою відповідно до пункту 17 цього Порядку на рахунки загального і спеціального фондів місцевих бюджетів, що зазначені у таких законі та/або розписі, відкриті в органах Державної казначейської служби в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.

27. Субвенції з одного місцевого бюджету іншому перераховуються органами Державної казначейської служби в обсягах, установлених рішеннями відповідних рад про бюджет, із:

загального фонду такого бюджету в межах річних бюджетних призначень згідно з розписом бюджету, з якого надаються субвенції, на рахунки загального фонду бюджету, якому вони надаються, відкриті в територіальних органах Державної казначейської служби в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі;

спеціального фонду такого бюджету пропорційно річним обсягам, передбаченим у рішеннях ради про бюджет, в межах і за рахунок відповідних надходжень на рахунки спеціального фонду бюджету, якому вони надаються, відкриті в територіальних органах Державної казначейської служби в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.

28. Одержані суми субвенцій з одного місцевого бюджету іншому перераховуються протягом одного операційного дня на рахунки головних розпорядників бюджетних коштів, відкриті в органах Державної казначейської служби.

Учасники розрахунків у графі "призначення платежу" платіжного доручення додатково зазначають норму рішення ради про бюджет, якою передбачено надання субвенції.

29. Обсяг субвенцій з одного місцевого бюджету іншому, не використаний на кінець бюджетного періоду, перераховується в останній робочий день такого періоду органами Державної казначейської служби до бюджету, з якого вони надані.

В) Стаття 9. (ЗУ Про ДБУ) Установити, що у 2012 році кошти, отримані до спеціального фонду Державного бюджету України згідно з відповідними пунктами статей 4, 7 і 8 цього Закону, спрямовуються відповідно на:

2) субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (за рахунок джерел, визначених пунктами 1, 2, 3 і 21 статті 4 цього Закону);

20) субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток соціально-економічної сфери міста Севастополя та інших населених пунктів, в яких дислокуються військові формування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України (за рахунок джерел, визначених пунктом 19 статті 4 цього Закону);

29) субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження (за рахунок джерел, визначених пунктом 26 статті 4 цього Закону);

48) субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування (за рахунок джерел, визначених пунктами 34-40 статті 4 та пунктом 12 статті 8 цього Закону). і відп. До додатку №7

Стаття 20. Затвердити на 2012 рік обсяги субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах для бюджету Автономної Республіки Крим, обласних і районних бюджетів, міських (міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення) бюджетів, інших бюджетів місцевого самоврядування, для яких у державному бюджеті визначаються міжбюджетні трансферти, а також нормативи щомісячних відрахувань від доходів спеціального фонду державного бюджету, які є джерелом надання цієї субвенції, згідно з додатком № 10 до цього Закону.

1) Субвенція загального фонду на:

А) виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям

Б) надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот

В) надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу

Г) надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот), на компенсацію втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян

Д) виконання заходів щодо радіаційного та соціального захисту населення міста Жовті Води

Е) виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною"

Є) виконання заходів із запобігання аваріям та техногенним катастрофам у житлово-комунальному господарстві міста Славутича

Ж) здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій

І так далі

  1. Субвенція спец фонду:

А) фінансування ремонту приміщень управлінь праці та соціального захисту виконавчих органів міських (міст республіканського в Автономній Республіці Крим і обласного значення), районних у містах Києві і Севастополі та районних у містах рад для здійснення заходів з виконання спільного із Світовим банком проекту "Вдосконалення системи соціальної допомоги"

Б) фінансування ремонту приміщень управлінь праці та соціального захисту виконавчих органів міських (міст республіканського в Автономній Республіці Крим і обласного значення), районних у містах Києві і Севастополі та районних у містах рад для здійснення заходів з виконання спільного із Світовим банком проекту "Вдосконалення системи соціальної допомоги"

В) розвиток соціально-економічної сфери міста Севастополя та інших населених пунктів, в яких дислокуються військові формування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України

Г) фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження

Д) погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]