Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод по курс ФДСХ 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
225.28 Кб
Скачать

24

Міністерство аграрної політики

та продовольства України

Пєрєдєрієва С.О., Онікієнко О.В.

Кафедра «Фінанси і кредит»

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсової роботи з дисципліни

Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва”

для студентів напряму

підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит» всіх

форм навчання

Луганський національний

аграрний університет

Луганськ 2012

УДК 348.147:658.14/.17

Рецензенти: к.е.н., доц.., зав.каф. статистики і економічного аналізу Луганського НАУ Кочетков О.В.

Автори: к.е.н, доц. Пєрєдєрієва С.О.; к.е.н., доц. Онікієнко О.В.

Методичні вказівки до виконання курсової роботи (для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит») розроблені з урахуванням вимог державної, нормативної інформації національної освіти і призначені для викладачів і студентів при організації керівництва, консультацій і безпосереднього виконання курсової роботи з курсу «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва».

В методичних вказівках відображено мету і завдання написання курсової роботи, визначено структуру і зміст роботи, а також наведено характеристику етапів виконання курсової роботи і вимоги до її оформлення.

Затверджено методичною радою Луганського національного аграрного університету, протоколом № 4 від 12.01.2012 р.

З М І С Т

ВСТУП …………………………………………………………………4

Тематика курсових робіт ……………………………………………...5

1. Загальні положення …………………………………………………6

2. Рекомендації до написання першого розділу

курсової роботи ……………………………………………………….9

3. Рекомендації до написання другого розділу

курсової роботи ……………………………………………………….11

4. Рекомендації до написання третього розділу

курсової роботи ……………………………………………………….14

5. Оформлення та захист курсової роботи …………………………..15

Список рекомендованої літератури ………………………………….18

Додатки

В С Т У П

Курсовий проект (робота)- робота, що виконується з метою закріплення, поглиблення знань та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Курсова робота є однією з важливих складових організації навчального процесу в вищому навчальному закладі.

Курсова робота з дісципліни „Фінансова діяльність суб‘єктів підприємництва” згідно до навчального плану виконуєтся студентами напряму підготовки 6.030508 „Фінанси і кредит” денної і заочної форми навчання економічного факультету.

При написанні курсової роботи студент повинен продемонструвати отриманий уровень теоретичної підготовки з курсу, уміння узагальнювати літературні джерела, здійснювати аналіз з питань організації управління фінансовими потоками на підприємствах різних форм власності і організаційно- правових форм, установах, організаціях, а також робити обгрунтовані висновки і розробляти конкретні пропозиції щодо удосконалення організації фінансового менеджменту.

Зміст курсової роботи повинен свідчити про здібності студента не тільки логічно викладати теоретичні положення, але й про уміння вірно відображати результати проведеного дослідження.

У процессі написання курсової роботи необхідно враховувати зміни у законодавстві. Для цього потрібно вивчати нормативні акти Верховної Ради і Уряду України, інструктивні матеріали державних фінансових служб, П(С)БО, періодичну літературу, фінансову звітність тощо.

Тематика курсових робіт постійно оновлюєтся кафедрою, відповідає завданням навчальної дісципліни і є актуальною в сучасних умовах України.

Курсова робота представляється студентами на кафедру фінансів у встановлені терміни згідно до графіку виконання і захисту цих робіт. Термін захисту регулюєтся відповідним розпорядженням і графіком виконання і захисту курсової роботи, затвердженним завідувачем кафедри.

Захист курсової роботи здійснюється перед комісією, затвердженною кафедрою у складі викладачів кафедри. Результати захисту робіт оформлюються у відомостях за рейтинговою шкалою оцінок.

Студент, який не захистив курсової роботи або у період захисту не добрав необхідної кількості балів, до складання іспиту з курсу „Фінансова діяльність суб‘єктів підприємництва” не допускаєтся.

Розроблені методичні вказівки представлено як навчально-методичну допомогу студентам у виконанні курсової роботи з курсу „Фінансова діяльність суб‘єктів підприємництва”.