Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КР Фінанси 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
282.62 Кб
Скачать

2. Вибір теми курсової роботи

Тема курсової роботи обирається студентом із наведеної тематики та разом із завданням узгоджується з керівником курсової роботи. При цьому враховується специфіка діяльності базового підприємства (яке буде об'єктом дослідження).

Курсові роботи, виконані студентами на інші теми не розглядаються і не оцінюються.

Завдання, підписане керівником курсової роботи, підшивається до курсової роботи після титульної сторінки.

3. Вивчення літературних джерел

Після закріплення теми курсової роботи студент вивчає літературні джерела (підручники, навчальні посібники, нормативно-правові акти, методики, наукові монографії, брошури, наукові статті тощо), що стосуються обраної проблеми пошуку.

Ознайомлення з теоретичним базисом теми курсової роботи доцільно розпочинати з підручників та навчальних посібників, де матеріал викладений послідовно та систематизовано. Водночас, не можна обмежуватись лише підручниками, доцільно використовувати також і періодичні видання, методичні рекомендації, збірники наукових праць, журнали чи оглядову інформацію тощо. Найбільшу цінність мають наукові монографії, доцільним є використання студентом перекладної та іноземної літератури.

За опрацьованими літературними джерелами студент повинен вивчити та викласти у відповідних розділах курсової роботи сучасний стан теорії та практики з обраної проблеми.

4. Зміст та структура курсової роботи

Зміст курсової роботи повинен відповідати плану і носити індивідуальний характер. За своєю структурою він включає:

Вступ, основний зміст роботи (3 розділи), висновки, додатки і список використаних джерел.

У вступі спід коротко (на 2-3 сторінках) відобразити:

обґрунтування актуальності теми і мотивацію її вибору;

мету дослідження роботи;

предмет і об’єкт дослідження (фінансово-господарські явища, діяльність конкретних фінансових, податкових, контрольно-ревізійних органів та органів державної виконавчої влади, підприємств, організацій, установ, тощо);

теоретичну і методологічну базу (назвати імена і роботи вчених, положення і висновки яких вплинули на позиції автора, застосовані у курсовій роботі, методи дослідження);

інформаційну базу (джерела і матеріали, на базі яких написана курсова робота);

відомості про структуру і обсяг курсової роботи.

В основному змісті роботи рекомендується виділити 3 розділи. Як правило, зміст основних розділів може мати такі характеристики:

1 розділ – теоретичний аспект теми;

2розділ – опис і аналіз діючої практики або методики;

З розділ – висвітлення проблем та обґрунтування пропозицій по удосконаленню фінансових відносин, що базуються на матеріалах 2 розділу.

У висновках стисло (на 3-5 сторінках) по пунктах слід сформулювати основні результати дослідження, узагальнення рекомендацій і пропозицій автора курсової роботи, які повинні бути конкретними і базуватися на аналізі теоретичного і практичного матеріалу.

Для розкриття теми курсової роботи, необхідно використовувати цифрові та статистичні дані. Якість роботи підвищується з використанням у ній практичних даних підприємств. організацій, установ, фінансових, податкових, казначейських, контрольно-ревізійних органів.

Цифровий матеріал мас бути представлений у вигляді таблиць, схем, діаграм та графіків. Особливу увагу слід приділити правильному оформленню й побудові наведених таблиць, графіків тощо. Вони мають бути логічним продовженням викладених теоретичних положень і слугувати основою для відповідних висновків і пропозицій. Заголовки (назви) таблиць, графіків, діаграм мають відобразити основний зміст ілюстрованого матеріалу і подаються в курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках курсової роботи, включають до загальної нумерації сторінок