Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OS_Windows_Lab1(teoriya).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
2.8 Mб
Скачать

Прийом Дії, необхідні для виконання

Переміщення вікна Встановити курсор на заголовку вікна, та утримуючи ліву кнопку мишки перемістити вікно в потрібне місце

Зміна розмірів вікна Підвести вказівник мишки до однієї з меж вікна до появи двонаправленої стрілки „↔” і утримуючи ліву кнопку мишки змінити розміри вікна

Перехід між відкритими вікнами

1 спосіб

підвести вказівник мишки до будь-якої видимої частині потрібного вікна і натиснути одну з кнопок мишки;

2 спосіб

натиснути відповідну кнопку потрібного вікна на панелі завдань;

3 спосіб

утримуючи клавішу ALT натисканням клавіші ТАВ обрати потрібне вікно.

Управління розміщенням відкритих вікон за допомогою панелі завдань

Відкрити контекстне меню панелі завдань та обрати потрібне розміщення відкритих вікон (Рис. 1.11)

Доступ до файлової системи комп’ютера можна здійснити, використавши вікно “Мій компютер” (рис. 1.7). В робочому полі цього вікна відображаються зовнішні прилади, що під’єднані до комп'ютера: логічні диски, принтери; а також піктограма виклику „Панелі управління” для доступу до налаштування інших приладів і параметрів системи.

Рис. 1.11

Щоб розрізняти диски, прийнято позначати їх літерами англійського алфавіту з двокрапкою. Гнучкі диски позначаються як A: і B: навіть якщо на комп'ютері один дисковод або його немає зовсім. Жорсткі диски або їх частини, CD, Flash - диски позначаються як С:, D: , і т.д. Подвійне натискання лівої клавіші мишки на будь-якій з піктограм дисків відкриває вікно з його вмістом: папками, файлами і ярликами, що містяться на диску.

Значок Зміст

Папка – група об’єктів: файлів, інших папок, ярликів тощо.

Файл — це іменована сукупність даних, яку можна записати до запам’ятовуючого пристрою або прочитати з нього окремо від інших подібних сукупностей.

Ярлик – це файл, в якому зберігаються дані про певний об'єкт (наприклад, папки, програми або документа) – місце розташування, тип, дата створення та ін.

Дані, отримані в результаті роботи з деякою прикладною програмою (тексти, графічні зображення, бази даних тощо), а також і самі програми, в комп’ютері зберігаються у вигляді файлів.

Операційна система. Основні поняття 13

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]