Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rekom_po_vik_mag_rob_mzd.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
279.04 Кб
Скачать
  1. Вимоги до оформлення магістерської роботи

Робота повинна бути надрукована за допомогою комп’ютера на аркушах білого паперу формату А4 (210х297). З полями: зліва - 30 мм, справа - 10 мм, відстань першого рядка від верхнього краю 20 мм, останнього – від нижнього краю 20 мм. При застосуванні комп’ютерного друку використовується шрифт текстового редактора Word, Times New Roman розміру 14, міжрядковий інтервал 1,5.

Під час виконання роботи необхідно дотримуватися рівномірної щільності, контрастності й чіткості зображення впродовж усієї роботи. Всі лінії, літери, цифри та знаки повинні бути однаково чорними в продовж усієї роботи. Помилки, описки та графічні неточності можна виправляти підчищенням або зафарбуванням коректором та нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту машинописним способом або від руки. Виправлене повинне бути чорного кольору (не більше одного виправлення на сторінці).

Вступ, кожен розділ, Висновки та пропозиції, Список використаної літератури та Додатки повинні починатись з нової сторінки, мати відповідні заголовки та друкуватись 14 шрифт (великими літерами), без крапки в кінці, не підкреслюючи.

Наприклад:

РОЗДІЛ 1. СВІТОВИЙ ДОСВІД УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ

Кожний підрозділ в розділах має подвійну нумерацію: перша цифра визначає номер розділу, а друга - номер параграфу в розділі. Параграфи нумеруються цифрою відповідного розділу через крапку, при цьому першою цифрою позначається номер розділу, а другою – параграфу. Наприклад: 1.1.; 2.1.

Відстань між заголовком параграфом і текстом має бути 1,5 інтервали (за винятком заголовка пункту) і подальшим чи попереднім текстом має бути 2 інтервали.

Не допускається розміщувати назву розділу, параграфу, а також пункту і підпункту у нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено не більше як один рядок тексту.

Роздруковані на ЕОМ програмні документи повинні відповідати формату А4 (мають бути розрізаними), їх включають до загальної нумерації сторінок роботи.

Назви установ, організацій, фірм, програмних засобів, прізвища та інші власні назви у тексті роботи наводять мовою оригіналу. Допускається транслітерувати власні назви і наводити назви організацій у перекладі на мову роботи (при першій згадці потрібно навести оригінальну назву).

Сторінки роботи нумеруються арабськими цифрами на верхньому полі в правому куті. Нумерація має бути наскрізною, починаючи з титульної сторінки. Причому номери сторінок на титульному аркуші на анотації, та на аркуші "ЗМІСТ" не проставляються, а порядковий номер ставиться починаючи із четвертої сторінки "ВСТУП" (перша – титул, друга – анотація, третя – зміст, номер не проставляється).

Стиль магістерської роботи - науковий, чіткий. Пряме переписування у роботі матеріалів з літературних джерел не припустиме. Якщо в роботі використовується цитата з літературного джерела, вона має бути взята в лапки, а після цитати стояти в дужках посилання на літературне джерело, що знаходиться під відповідним номером в списку використаної літератури та вказана сторінка, на якій знаходиться цитата. Номер сторінки проставляється через кому, після номера джерела. Наприклад: "Планування - це функція управління, яка…" [14, с. 143]. Це означатиме, що на сторінці 143 в літературному джерелі, що стоїть під номером 14, знаходиться дана цитата.

Усі ілюстрації - рисунки, таблиці, розміщуються відразу після посилання на них в тексті і повинні мати заголовки чи підписи і нумерацію, подану арабськими цифрами. Нумерація складається також із двох цифр: перша - номер розділу, друга - номер рисунку в розділі, яка ставиться через крапку після номеру розділу. Кожний вид рисунку має свою нумерацію (рисунки окрему, таблиці окрему і т.д.).

При розміщенні таблиць, слово "Таблиця" та її номер розташовуються ліворуч в одній стрічці з назвою. Таблиці підписуються зверху та з абзацу.

Наприклад:

Таблиця 2.3 - Методи оцінки інвестицій у США

№ з/п

Відсоток фірм, що використовують метод

Дисконтований грошовий

потік

ППВІ

ВНР

ЧСВ

Інші

У таблицях слід зазначати одиниці виміру. Якщо всі одиниці виміру є однаковими для всіх показників таблиці, вони наводяться у заголовку. Одиниці виміру мають наводитись у відповідності до стандартів. Чисельні величини у таблиці повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Заголовки колонок таблиць починаються з великої літери.

При використанні рисунків та графіків слово "Рисунок" з номером розташовуються під рисунком або графіком і назва ілюстрації записується поряд.

Наприклад:

Рисунок 2.3 - Структура системи управління транснаціональної корпорації.

Реальні документи (або їх копії), розрахункові таблиці, графічні матеріали великих розмірів ( що займають один і більше аркушів паперу) слід наводити в додатках, де вони повинні бути пронумеровані. На всі наочні матеріали в тексті магістерської роботи повинно бути посилання.

Формули, які використовуються в тексті, мають також бути пронумеровані двома цифрами: перша - номер розділу, а друга, після крапки, порядковий номер формули в розділі. Номер формули ставиться в дужках справа після формули. Значення символів треба ставити відразу після формули. Наприклад:

Цсіф = (Цфоб + Ф)* А, (2.4)

де Цсіф і Цфоб – відповідно ціни на продукцію з врахуванням транспортування на умовах СФІ і ФОБ,

Ф – вартість фрахту (перевезення від порту відправлення до порту призначення),

А – ставка страхування вантажу під час перевезення водним шляхом.

Слід звернути увагу на правильне оформлення наскрізно пронумерованого списку використаної літератури, куди записуються всі використані автором джерела. Приклад запису джерел:

  1. Кириченко О.В., Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності. – К.: Фінансист, 2005. - 633 с.

  2. Управління зовнішньоекономічною діяльністю: Навч. посібник / Під заг. ред. А.І. Кредисова. – К.: Фінансист, 2000. – 448 с.

Зарубіжні джерела, що використовуються мовою оригіналу (за винятком російських) записуються в кінці списку в абетковому порядку, наприклад

52. Fishman F.S. Prinсiples of Discrete Event Simulation // Management science. - 1998. - № 8. - Р. 118-138.

У списку використаної літератури джерела перераховуються в абетковому порядку.

Літературні джерела оформлюються у відповідності до ДСТУ ГОСТ 7.1:2006. Бібліографічний запис. Загальні вимоги та правила складання :

(з метод. рекомендацій з впровадження / укл.: Галевич О. К., Штогрин І. М. – Львів, 2008).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]