Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачі. Заняття_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
78.34 Кб
Скачать

Задача 1.

1) Так, С. підлягав загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництв та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»:

Стаття 8. Особи, які підлягають обов'язковому страхуванню від нещасного випадку

Обов'язковому страхуванню від нещасного випадку підлягають:

1) особи, які працюють на умовах трудового договору (контракту) або на інших підставах, передбачених законодавством про працю;

Відповідно до п. 1 Порядку та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності працівника міліції:

1. Одноразова грошова допомога (далі - грошова допомога) виплачується у разі:

2) установлення інвалідності, яка настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ, органах державної податкової служби або не пізніше ніж через три місяці після звільнення із служби чи після закінчення такого строку внаслідок захворювання або нещасного випадку, що сталися:

  • під час виконання службових обов'язків, пов'язаних з безпосередньою участю в охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю, у розмірі:

  • п'ятирічного грошового забезпечення - інвалідам I групи;

  • чотирирічного грошового забезпечення - інвалідам II групи;

  • трирічного грошового забезпечення - інвалідам III групи;

  • у період проходження служби, - у відсотках відповідного розміру грошового забезпечення згідно із ступенем втрати працездатності, який визначається медико-соціальною експертною комісією;

2) В рамках такої організаційно правової форми як загальнообов’язкове державне соціальне страхування (страхування на випадок безробіття)

3) Відповідно до Постанови Правління пенсійного фонду Про затвердження Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування:

2.1. Платниками єдиного внеску є:

2.1.13. Особи, які проходять строкову військову службу у Збройних Силах України, інших утворених відповідно до закону військових формуваннях, Службі безпеки України, органах Міністерства внутрішніх справ України та службу в органах і підрозділах цивільного захисту.

В свою чергу, відповідно до п. 2.2 Постанови:

2.2. Платники єдиного внеску, зазначені у підпунктах 2.1.3-2.1.15 цього пункту, є застрахованими особами.

2.3. Платники єдиного внеску, зазначені у підпунктах 2.1.1 та 2.1.2 цього пункту, є страхувальниками для платників, зазначених у підпунктах 2.1.5-2.1.15 цього пункту.

Зокрема, п. 3.14 Постанови говорить:

3.14. Платники, зазначені у підпунктах 2.1.11, 2.1.13-2.1.15 пункту 2.1 розділу II цієї Інструкції, звільняються від сплати єдиного внеску із сум отриманих ними грошового забезпечення, допомоги або компенсації.

4) Види соціального забезпечення:

  • соціальне страхування

  • загальнообов’язкове державне соціальне страхування

  • недержавне соціальне страхування

  • асигнування коштом державного бюджету

  • інші організаційно-правові форми соціального забезпечення