Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab3_Liga.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
2.78 Mб
Скачать

МОДУЛЬ № 2

ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА WINDOWS XP.

СИСТЕМНІ ТА ПРИКЛАДНІ ПРОГРАМИ ПІД ОПЕРАЦІЙНУ СИСТЕМУ WINDOWS XP

Лабораторна робота № 3

Комп’ютерна правова система ЛІГА:ЗАКОН

Мета: уміти вести пошук та створення власних документів за допомогою комп’ютерної правової системи ЛІГА:ЗАКОН.

План

  1. Основні можливості правової системи. Інтерфейс програми.

  2. Пошук документів.

  3. Робота зі списками документів.

  4. Основні операції над документами списку.

  5. Робота з документами.

Теоретичні відомості

Комп’ютерна правова система ЛІГА:ЗАКОН дозволяє: проводити швидкий пошук потрібних нормативно-правових документів; працювати як окремо з документами, так і зі списками; отримувати необхідну інформацію про документи; працювати з еталонними текстами – текстами, автентичність яких підтверджена Міністерством юстиції України при внесенні цього документа до Реєстру; на основі отриманих документів, використовуючи можливості системи, створювати свої особисті документи; переносити потрібні документи у Microsoft Word; перекладати тексти документів з української на російську та англійську мови та ін..

Робота з комп’ютерною правовою системою проводиться за допомогою команд основного меню та панелей інструментів (рис. 51).

Рис. 51. Інтерфейс системи ЛІГА:ЗАКОН

Робоче вікно системи складається з таких елементів: Основне меню, Головна панель інструментів, Додаткова панель інструментів, Робочий стіл, Панель відкритих вікон, Контекстне меню.

Основне меню розташовано у верхній частині робочого вікна системи. При першому завантаженні воно складається з таких пунктів: Пошук, Сервіс, Вікна, Допомога.

Головна панель інструментів складається з набору кнопок з піктограмами, що залишається незмінним під час будь-якого режиму роботи із системою. Кожна кнопка виконує певну команду.

Функції кнопок:

Виклик Запит на пошук документів за реквізитами

Виклик Пошук за контекстом

Виклик вікна з переліком закладок

Виклик вікна Перелік завдань Референта

Перехід між відкритими вікнами з текстами документів, виклик попереднього документа (кнопка з’являється, якщо відкрито кілька документів). Список відкритих документів відображається на Панелі відкритих документів

Перехід між відкритими вікнами з текстами документів, виклик наступного документа (кнопка з’являється, якщо відкрито кілька документів)

Виклик документа з описом продуктів Центру “ЛІГА”

Інформаційне бюро

Виклик довідника з описом роботи системи

Закінчення сеансу роботи із системою

Додаткова панель інструментів розташована праворуч від Головної панелі інструментів (рис. 51) і відділена від неї вертикальною рисою. Її відмінність від Головної панелі інструментів полягає в тому, що зображення кнопок на ній динамічно змінюються залежно від змісту Робочого столу системи.

Робочий стіл системи (рис. 51) – це основне вікно на екрані комп’ютера, де необхідно задавати умови пошуку документів, працювати з текстами документів і списками, класифікаторами, Портфелями і т. д.

На Робочому столі системи зручно й ефективно користуватися контекстним меню.

Панель відкритих вікон – вузька вертикальна смужка з кнопками праворуч від Робочого столу. Кожній кнопці відповідає вікно, відкрите в процесі роботи із системою. При наведенні курсора мишки на кнопку з’являється спливаюча підказка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]