Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
81.41 Кб
Скачать

Встановлення ос Windows xp

Щоб розпочати встановлення OC потрібно завантажитися з інсталяційного диску Windows XP. Це зробити легко коли ПК має опцію завантаження з CD-ROM. Однак якщо ПК не завантажується з CD-ROM це не велика проблема. Щоб розпочати інсталяцію Windows XP на такому ПК, потрібен набір Setup Startup Disks. Проте більшість ПК з характеристиками, які відповідають вимогам Windows XP мають крім того можливість завантаження з CD-ROM.

Виконуючи наступні кроки можна провести чисту інсталяцію:

  1. Включіть ПК і Зайдіть в програму настройки BIOS періодично натискаючи <DEL> і в розділі “Advanced BIOS Features” оберіть CDROM в пункті First boot device.

  2. Вставте диск з інсталяційними файлами Windows XP, оберіть в головному меню BIOS “Save & Exit Setup”.

  3. Спостерігайте, за написами на моніторі і коли появиться напис “Press any key to boot CD” натисніть будь-яку клавішу.

Примітка: на цьому етапі можна перестрахуватися від проблем пов’язаних з керуванням живлення. Для цього потрібно натиснути <F5> і обрати з отриманого списку “Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC”. Детальніше див. розділ “The Role of the F5 Key and Shutdown Problems”.

  1. Розпочнеться копіювання файлів з диску, необхідних для інсталяції. Після цього виведеться запитання, в якому потрібно підтвердити, що ви дійсно бажаєте почати інсталяцію (просто натисніть <ENTER>).

  2. Потім на дисплеї появляється текст ліцензійної угоди (End User License Agreement) з умовами якої доведеться погодитися, щоб продовжити інсталяцію.

  3. Наступний екран відображає доступні розділи, в яких може бути встановлено Windows XP. Обрання розділу відбувається курсовими клавішами для підтвердження – <ENTER>.

  4. Тепер можна обрати файлову систему для ОС: FAT32, або NTFS (див. вище таблицю порівняння цих файлових систем). Очевидно, що NTFS краща в усіх відношеннях. Оберіть файлову систему і натисніть F, щоб почати форматування. Коли форматування завершиться, інсталяція продовжиться.

  5. Встановлення продовжується і деколи ПК перезавантажується. Тоді на екрані буде появлятися повідомлення “Press any key to boot CD”, як на початку інсталяції, але натискати клавішу не слід.

  6. Інсталяція продовжуватиметься, час від часу виводячи запити для введення додаткової інформації. Після введення цієї інформації ПК ще раз перезавантажиться і на дисплеї появиться екран активації Windows XP.

  7. Ви можете або одразу активувати свою копію Windows XP або зачекати до 30 днів, протягом яких ви будете отримувати періодичні нагадування про активацію. Найкраще провести активацію та реєстрацію одразу. В будь-якому випадку, активація необхідна, бо після 30 днів доступ до Windows XP заблокується.

  8. Останнім кроком буде введення імені користувача. Після чого можна розпочати роботу в ОС Windows XP.

Порядок виконання роботи

  1. Розпочати встановлення Windows XP за інструкцією, яку наведено вище.

  2. Керуючись підказками інсталятора встановити Windows на логічний диск C:\. При виникнені труднощів зверніться до викладача.

  3. Використовуючи панель управління створити користувачів: тип користувача, логін і пароль вказані в індивідуальному завданні.

  4. Дати доступ до ресурсів ПК тому чи іншому користувачу.

  5. Показати виконану роботу викладачеві.

  6. За результатами роботи оформити звіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]