Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
134.66 Кб
Скачать

Тема 10 Облік операцій банку з основними засобами та нематеріальними активами

Економічна характеристика основних засобів банку. Їх класифікація за функціональним призначенням (операційні та неопераційні). Структура витрат, що формують первісну вартість основних засобів.

Завдання обліку основних засобів. Характеристика рахунків з обліку операцій за основними засобами та нематеріальними активами. Аналітичний і синтетичний облік основних засобів.

Облік капітальних інвестицій за незавершеним будівництвом, а також за не введеними в експлуатацію операційними та неопераційними основними засобами. Облік операцій з оприбуткування, реалізації, ліквідації та безоплатної передачі основних засобів. Відображення в обліку позитивних і негативних результатів від продажу основних засобів.

Порядок та облік нарахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів. Залишкова та ліквідаційна вартість основних засобів. Інвентаризація основних засобів та відображення в обліку її результатів. Облік операцій застави. Відображення в обліку результатів переоцінювання основних засобів.

Тема 11 Облік операцій банку з нематеріальними активами

Завдання бухгалтерського обліку за операціями банку з основними засобами та іншими необоротними активами.

Класифікація основних засобів та нематеріальних активів в банках. Характеристика рахунків з обліку операцій банку з необоротними активами.

Визначення вартісних оцінок, які застосовуються в обліку основних засобів банку. Придбання та створення нематеріальних активів. Нарахування амортизації. Облік гудвілу

Тема 12 Облік лізингових операцій банку

Об’єкти лізингу. Економічний зміст оперативного і фінансового лізингу. Зміст лізингової угоди та умови виконання лізингових операцій. поняття лізингових платежів та його складові.

Визначення залишкової вартості об’єкта, що передається у фінансовий лізинг. Виключення цього об’єкта з балансу лізингодавця і відображення у складі витрат від реалізації необоротних активів. Облік розподілу доходу лізингодавця за звітними періодами протягом строку (лізингу).

Облік фінансового лізингу на балансі лізингоодержувача. Облік витрат лізингоодержувача на поліпшення об’єкта фінансового лізингу. Облік нарахованих витрат лізингоодержувачем. Облік погашення основної заборгованості за фінансовим лізингом та нарахованими витратами. Облік нарахування амортизації за об’єктами фінансового лізингу на балансі лізингоодержувача.

Аналітичний облік оперативного лізингу на балансі лізингодавця. Облік нарахування лізингових доходів лізингодавцем.

Облік амортизації за об’єктами оперативного лізингу на балансі лізингодавця.

Позабалансовий облік оперативного лізингу на балансі лізингоодержувача.

Облік нарахування лізингових платежів на балансі лізингоодержувача та їх сплати. Облік витрат лізингоодержувача, пов’язаних з поліпшенням основних засобів, що прийняті в оперативний лізинг.

Облік повернення об’єктів оперативного лізингу – лізингодавцю.

3. Критерії успішності навчання та засоби діагностики успішності навчання

Критерії успішності навчання. Результати складання екзамену (написання підсумкової комплексної контрольної роботи) оцінюються за шкалою балів, еквівалентною чотирибальній шкалі («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»).

Оцінка, еквівалентна «відмінно», виставляється, якщо студент глибоко, в повному обсязі твердо засвоїв весь програмний матеріал, вичерпно та послідовно дав відповіді на всі питання екзаменаційного білета, тісно пов’язує теорію з практикою, показує знання літератури, вміння самостійно аналізувати та тлумачити норми законодавства з обліку у банках та поняття і застосовувати їх при вирішенні завдань, складанні кореспонденції рахунків з обліку операцій у банках, правильно аргументує дані форм звітності.

Оцінка, еквівалентна «добре», виставляється, якщо студент твердо знає програмний матеріал, має навички у складанні кореспонденції рахунків з обліку операцій у банках, логічно відповідає на поставлені питання, не допускає суттєвих помилок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]