Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОБОЧИЙ ЗОШИТ !!!.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
189.44 Кб
Скачать

Лабораторна робота №2 «вивчення впливу на проект можливих змін чинників зовнішній середовища на базі програми project expert

Мета роботи : вивчення впливу різних параметрів проекту на значення валового обсягу продажів, сумарних змінних издержек, валового прибутку, сумарних постійних витрат, амортизації, відсотків по кредиту, чистому прибутку.

Використовуване устаткування: персональні комп'ютери, на яких встановлена програма Project Expert .

Завдання

  1. Після того, як усі дані за проектом введені в програму і розраховані основні показники (Лабораторна робота № 1), сформуйте звіт в розділі «Результати».

  2. Вивчіть впливи різних параметрів проекту на значення валового обсягу продажів, сумарних змінних витрат, валового прибутку, сумарних постійних витрат, амортизації, відсотків по кредиту, чистому прибутку. Для цього необхідно по черзі з- міняти основні параметри проекту відповідно до приведених ситуацій (у дужках дані значення для автоскладального заводу). Після кожної підстановки параметрів проекту дані про вивчаємі величини заносять в таблицю. Для кожної ситуації створюється своя таблиця, в якій містяться первинні дані по проекту, дані після першої і другої підстановок. Після кожної таб- лицы поміщаються висновки про характер і міру впливу тих або інших параметрів проекту на досліджувані величини. Після кожної підстановки нових даних і вивчення результату необхідно повертатися до початкових даних.

Особливу увагу слід приділити зміні наступних показників проекту: валовий об'єм продажів; сумарні прямі издерж- ки; валовий прибуток; сумарні постійні витрати; амортизація; відсотки по кредиту; чистий прибуток; баланс готівки на кінець періоду.

  1. Дайте відповідь на контрольні питання.

  2. Підготуйте звіт. Структура звіту :

  • титульний аркуш;

  • мета і завдання роботи;

  • аналіз впливу різних параметрів проекту на значення ис- належних величин (таблиці і виводи);

  • відповіді на контрольні питання.

Порядок виконання роботи

  1. Встановіть нові значення рівня інфляції : 12 %, 20%.

  2. Змініть ставку податку на прибуток: 20 %.

  3. Встановіть нові значення терміну кредитування : 5 років, 15 років.

  1. Змініть процентну ставку за кредитом: 30%, 18% (15%, 25%).

  2. Внесіть у відповідні розділи програми корректировки, пов'язані з тим, що підприємство відмовиться від кредиту, оскільки має у розпорядженні власні грошові кошти у розмірі 55 500 000 грн. (60 000 000 грн.).

  3. Внесіть у відповідні розділи програми корректировки, пов'язані з тим, що наявну теплову енергію підприємство розподіляє таким чином :

  1. подання тепла в житлові мікрорайони - 4n Гкал/ч.;

  2. подання тепла на виробничі підприємства - 5n Гкал/ч;

  3. подання тепла в теплиці - 1n Гкал/ч.

(Виробнича потужність заводу : 3000n гідравлічних ті- лежань, 500n штабелерів, і 200n навантажувачів в місяць.)

  1. Внесіть у відповідні розділи програми корректировки, пов'язані з тим, що усю теплову енергію, що виробляється, підприємство передаватиме в житлові мікрорайони. (Підприємство відмовилося від виробництва гідравлічних візків, а виробничі потужності, що звільнилися, будуть використані для виробництва 700n штабелерів і 400n навантажувачів в місяць).

  2. Внесіть у відповідні розділи програми корректировки, пов'язані з тим, що без збитку для графіку виробництва можна використати устаткування розподільного господарства енергетичного блоку іншої фірми. В цьому випадку вартість устаткування енергетичного блоку складе 13 500 000 крб., а термін служби скоротитися на 3 роки. (Вартість устаткування заводу з- ставить 4 600 000, а термін служби скоротитися на 5 років).

Питання для самопідготовки і самоконтролю знань

1. Які існують принципи обліку запасів?

  1. Що таке інфляція?

  2. Що таке ставка рефінансування?

  3. Що таке прибуток?

  4. Що таке виручка?

  5. Що таке собівартість товару, послуги або роботи?

  6. Перерахуйте види собівартості.

  7. Перерахуйте способи нарахування заробітної плати.

  8. Що таке лізинг?

  9. Які існують джерела фінансування проекту?

  10. Що таке рентабельність? Що таке ліквідність?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]