Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
котл..doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
213.5 Кб
Скачать

Характеристика допоміжного устаткування

1. Димосос фірми "ГРІНФО"

продуктивність 216000 м3/год

напір 356 мм.вод.ст.

число обертів 975 об/хв

потужність електродвигуна 294 кВт.

“Б” - (для ВК-4) 100 кВт.

напруга 3000 B.

2. Вентилятор "ВД-15"

продуктивність 181500 м3/год

напір 356 мм.вод.ст.

число обертів 730 об/хв

потужність електродвигуна 310 кВт.

напруга 3000 B.

Характеристика топки

Об’єм топки 625 м3

Ширина топки у світлі 6,8 м

Глибина топки у світлі 6,0 м

Висота топки 15,6 м

Пальники газові 6 шт.

Продуктивність 2500м3/год

Хімічний склад газоподібного палива:

CH4 97,88 %

C2H5 0,15 %

C3H8 0,16 %

C4H10 0,1 %

азот N2 1,2 %

вуглекислий газ CO2 0,13 %

Нижча теплотворна здатність див. режимну карту

Теоретична кількість повітря, необхідного

для згоряння 1 м3 газу 9,5 м3

Питома вага газу по повітрю 0,56

Межа вибуховості: нижня 5,3 %

верхня 15,0 %

Короткий опис конструкції котлів

1. Водогрійний котел тепловою продуктивністю 80 Гкал/годину призначений для покриття теплофікаційних навантажень.

2. Водогрійний котел трьохбарабанний, водотрубний, прямоточний із примусовою циркуляцією сітьової води в контурах котла, забезпечуваної сітьовими насосами.

3. Топка камерного типу призначена для спалювання природного газу.

4. Топкова камера водогрійного котла обладнана шістьма пальниками, що розташовані на бічних стінках котла.

5. Зміна теплопродуктивності водогрійного котла здійснюється зміною кількості палива, що подається в топку при постійній витраті сітьової води і перемінному температурному перепаді.

6. Схема циркуляції передбачає наявність двох контурів: основного (радіаційного) і додаткового (конвективного). Циркуляція води по обох контурах обов'язкова.

7. Основний (радіаційний) контур циркуляції передбачає підведення сітьової води до нижніх колекторів чотирьох екранів і мірне проходження води по всіх екранних трубах знизу нагору в барабан котла.

8. Додатковий (конвективний) контур циркуляції передбачає проходження самостійного потоку сітьової води по змійовиках конвективних пакетів №№ 1, 2 (колишнього водяного економайзера).

9. Для видалення повітря при заповненні котла теплосітьовою водою маються вентилі повітровипускних пристроїв (повітряники) на колекторі теплосітьової води після барабана котла і на вихідному трубопроводі додаткового циркуляційного контуру на стельовому перекритті котла.

10. Приблизний розрахунок відпуску тепла провадиться по формулі:

Q = G т.в. (t" - t') ккал/годину,

де Q - теплове навантаження котла, ккал/годину;

G т.в. - витрата теплофікаційної води через котел, м3/годину;

t" - t' - різниця температур води на виході з котла й вході в котел.

СХЕМА ЦИРКУЛЯЦІЇ ВОДИ В КОТЛІ

1 Підведення сітьової води до котла здійснюється від загального колектора Ду 700 по двох колекторах Ду 500, що розташовані позаду і з фронту котла, із торцевим підведенням води. Від них вода по трубах Ду 100 радіально підводиться до колекторів фронтового й заднього екрана.

Для забезпечення рівномірності підведення води до зазначених колекторів, а також для зниження гідравлічного опору кількість труб, що підводять, складає 16 штук. Підведення води до правих і лівих малих колекторів фронтового й заднього екранів здійснюється по двох трубах Ду 100 від розподільних колекторів Ду 500.

2. Підведена до колекторів фронтового й заднього екранів вода проходить першу ступінь підігріву і надходить у передній барабан. Рух води в екранах підйомний.

3. З переднього барабана сітьова вода надходить у стельовий екран, де здійснюється друга ступінь підігріву. Стельовий екран містить у собі 117 труб  76х4 (3 ряди перепускних труб між переднім і заднім барабанами). Зі стельового екрана вода надходить у першу секцію заднього барабана.

4. Із заднього барабана сітьова вода надходить у першу секцію котлового пучка, що зв'язує задній і нижній барабани. Тут здійснюється третя ступінь підігріву. Перша секція містить у собі 17 труб (перший ряд)  76х4 і 4 ряди труб 51х3,5 по 60 у ряд. По першій секції котлового пучка сітьова вода надходить у першу секцію нижнього барабана. Рух води - опускний.

5. З першої секції нижнього барабана сітьова вода надходить у другу секцію котлового пучка. Друга секція містить у собі 6 рядів труб  51х3,5 по 60 у ряд. По другій секції пучка вода надходить у другу секцію заднього барабана. Рух води - піднімальний, це буде четверта ступінь підігріву.

6. З другої секції заднього барабана сітьова вода надходить у третю секцію котлового пучка, де здійснюється п'ята ступінь підігріву. Третя секція аналогічна другий і складається з 6 рядів труб.

7. З третьої секції котлового пучка сітьова вода надходить у третю секцію нижнього барабана, відкіля по 48 трубам, що не обігріваються, Ду 100 підводиться до нижніх колекторів бічних екранів. Підведення води до задніх малих нижніх колекторів здійснюється по 2-м трубах Ду 100. Інші 44 труби ( по 22 шт.) розведені на передньому колекторі правого й лівого бічних екранів, для рівномірного розподілу води по екранах і зниження гідравлічного опору.

8. Підведена до нижніх колекторів бічних екранів сітьова вода проходить шосту й останню ступінь підігріву в бічних екранах і надходить у верхні симетрично розташовані розподільні колектора Ду 700 із торцевим відводом води. Рух води в бічних екранах піднімальний. Відвід води від котла здійснюється в загальний колектор Ду 600 від двох розподільних колекторів бічних екранів Ду 500.

9. У цей же збірний колектор Ду 600 надходить вода з економайзера. Для контролю витрати води через економайзер установлена вимірювальна діафрагма.