Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
котл..doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
213.5 Кб
Скачать

Опис конструкції котлів

1. Водогрійний котел тепловою продуктивністю 55 Гкал/годину призначений для покриття теплофікаційних навантажень.

2. Водогрійний котел однобарабанний, водотрубний, із примусовою циркуляцією сітьової води в контурах котла, потік якої створюється сітьовими насосами.

3. Топка камерного типу призначена для спалювання природного газу.

4. Топкова камера водогрійного котла обладнана чотирма пальниками, розташованими на бокових стінах котла.

5. Зміна теплопродуктивності водогрійного котла здійснюється кількістю, що подається палива в топку при постійній витраті сітьової води і перемінному температурному перепаді.

6. Для видалення повітря при заповненні котла сітьовою водою існують повітряники на колекторі теплосітьової води, на барабані і на трубопроводі що відводить нагріту воду, на стельовому перекритті котла.

7. Наближений розрахунок відпуску тепла виконується по формулі:

Q = G м.в.(t" - t') Ккал/годину,

де Q - теплове навантаження котла, Ккал/годину

G м.в. - витрата сітьової води через котел, м3/годину

t" - t' - різниця температур води на виході з котла і вході в котел.

СХЕМА ЦИРКУЛЯЦІЇ ВОДИ В КОТЛАХ.

Перший хід підігріву.

1. Підведення мережної води до котла здійснюється від трубопроводу Ду 500 чотирма паралельними потоками IV-х секцій конвективної частини.

- підведення води в I секцію знизу трубою Ду 250, рух води підіймальний;

- підведення води в II секцію зверху трубою Ду 250, рух води опускний;

З цих двох секцій вода збирається в одній трубі Ду 250 і направляється в трубопровід Ду 350, що з'єднує першу секцію барабана котла і проміжний колектор Ду 300 заднього екрана котла;

- підведення води в III секцію здійснюється знизу трубою Ду 250, рух води підіймальний, підігріта вода направляється двома трубами Ду 125 в опускну трубу Ду 350 фронтового екрана;

- підведення води в IV секцію здійснюється знизу трубою Ду 500, у колектор Ду 400 , рух води змішаний, збирається вода в колекторі Ду 400 і двома трубами Ду 125 направляється в першу секцію барабана.

2. Другий хід підігріву.

З першої секції барабана котла вода по трубам Ø 133х4 (16 шт.) поступає в проміжний колектор (ПК) Ду300, звідки двома опускними трубопроводами, що не обігріваються, Ду 350 подається в два проміжні колектори Ду 300 фронтового і заднього екрана. У трубопровід, що подає воду у п.к. заднього екрана, врізаний вихід першої і другої секцій конвективної частини, а в п.к. фронтового екрана вихід з третьої секції конвективної частини. З п.к. вода по 25 трубам Ду 100 подається в нижні колектора Ду 250 фронтового і заднього екранів. Рух води в екранних трубах підіймальний. Підігріта вода в радіаційній частині котла надходить у другу секцію барабану котла.

3. Третій хід підігріву.

З третьої секції барабану вода по трубах Ø108х4 /20 шт/ подається в п.к. Ду 300, після якого по двом трубам Ду 350 підводиться до двох проміжних колекторів Ду 400 бокових екранів, від яких по трубам Ø108х4 /по 21 шт./ підводиться до двох колекторів бокових екранів. Після колекторів вода бокових екранів поступає в третю секцію барабана.

Для зменшення кількості отворів у барабані котла виходи труб бокових екранів /по 35 труб кожний/ по 14 труб заведені в проміжні колектори. ПК шістьма трубами з’єднаний з третьою секцією барабана. Труби бокових екранів що залишилися в кількості 42 шт. Заведені в третю секцію барабану.

4. Відвід води з котла

Нагріта вода з третьої секції барабана по двох трубах Ду 400 надходить у трубопровід Ду 500 і теплосітьові магістралі.