Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Произв_практика_МЕТОДИЧКА_МГ_12.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
143.36 Кб
Скачать

2.4. Охорона праці на підприємстві

Під час проходження виробничої практики на підприємстві студенти повинні проходити інструктаж, навчання з питань охорони праці, правил надання першої медичної допомоги потерпілим і правил поведінки у разі виникнення аварії (відповідно до статті 18 Закону України "Про охорону праці").

Інструктажі з питань охорони праці проводяться на всіх підприємствах, установах і організаціях незалежно від характеру їх трудової діяльності, підлеглості і форми власності. Мета інструктажу – навчити студента правильно і безпечно для себе і навколишнього середовища виконувати свої трудові обов’язки.

Студент повинен у звіті про виробничу практику описати які заходи впроваджені на підприємстві службою охорони праці, дати оцінку стану охорони праці на підприємстві в цілому і в його структурних підрозділах.

3. Індивідуальне завдання

Індивідуальне завдання виконується студентом з метою надбання навичок та вмінь самостійної роботи з науковою та періодичною літературою, ресурсами Internet, нормативно-правовими документами тощо.

Студенти самостійно вибирають тему індивідуального завдання, яку затверджує керівник від університету. Результати виконання індивідуального завдання мають вигляд окремого розділу звіту по практиці, в якому повинно бути: обгрунтування і мета завдання; методика дослідження; використаний інструментарій описання досліджень у вигляді текстової частини, таблиць і графіків; висновки роботи.

Матеріали, одержані студентом під час виконання індивідуального завдання, можуть у подальшому бути використані при виконанні курсових, конкурсних та дипломної робіт, для підготовки доповідей, статей або для інших цілей при узгодженні з випускаючою кафедрою і базою практики.

4. Форми і методи контролю

Студенти під час практики повинні виконувати всі правила внутрішнього розпорядку і режим роботи, які діють в даній організації. Всі організаційні питання, пов'язані з роботою у функціональних відділах або в інших виробничих підрозділах, повинні вирішуватися тільки через керівництво практики від організації.

Форми контролю студента з боку керівника практики від університету узгоджуються ним перед початком практики. Це може бути зв'язок по телефону у призначений час, зустрічі в університеті або організації за домовленістю тощо.

5. Захист та порядок оцінювання звіту

Захист звіту з виробничої практики проводиться при наявності позитивної оцінки за результатами її рецензування керівниками практики від підприємства та університету. Процедура захисту передбачає постановку питань студенту за темою його індивідуального завдання. Головне завдання захисту – виявити дійсну ступінь самостійності студента у виконанні звіту та глибину його розуміння тих процесів, які відбувалися на підприємстві під час виробничої практики.

Оцінку результатів здійснює кафедра маркетингу. Для підведення підсумків практики кафедра створює комісію у складі: зав. кафедрою, викладача, який здійснював керівництво практикою, і члена кафедри. Комісія заслуховує звіт студентів, захист звітів має відкритий характер. На підставі захисту звіту, матеріалів про практику, а також характеристики на студента комісія оцінює практику за системою університету, за національною чотирибальною системою і за Європейською системою залікових кредитів - ECTS. Максимальна кількість балів, якою оцінюється звіт з виробничої практики, складає 100 балів. Із них:

- за своєчасне подання звіту на кафедру – максимум 20 балів. Своєчасним вважається подання звіту на кафедру відповідно до терміну, визначеному керівником практики від університету. У цьому випадку студент отримує 20 балів. При запізненні з представленням звіту не більше, ніж на 7 (сім) днів студент отримує 10 балів. В інших випадках – 0 балів.

- оцінка за результатами рецензування – максимум 40 балів (при повторному представленні роботи (після доопрацювання) – максимум 20 балів);

- оцінка за результатами захисту – максимум 40 балів. Студент повинен пройти повторний захист, якщо його оцінка на захисті звіту менше або дорівнює 19 балам.