Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lr_05.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
423.94 Кб
Скачать

Редагування рисунків

При роботі у редакторі Word зі створеними графічними об'єктами користувач має розширені можливості для виділення об'єктів, розкладання на складові або об'єднання частин у ціле, форматування елементів, переміщень, поворотів і зміни розмірів елементів або об'єкта загалом. Для багатьох дій з редагування елементів графічного об'єкта їх потрібно виділити.

  1. Використовуючи автофігури, можливості їх зв'язку та розміщення на них тексту, створіть блок-схему алгоритму обчислення квадратного кореня з 13 за методом Ньютона. Блок-схема повинна складатися з таких кроків:

1) N := 0;

2) Х(0) := 3;

3) X(N+1) := (X(N) + 13/X(N))/2;

4) якщо | X(N+1) — X(N) | > 0,0001, то виконати команду N:= N + 1 і повернутися до кроку 3). Інакше завершити роботу алгоритму і видати число X(N) як його результат.

  1. Створіть організаційну діаграму фірми, що складається з ради директорів і трьох підпорядкованих їй підрозділів. Створіть один або два відділи в кожному підрозділі та дайте назви підрозділам і відділам. Різні типи об'єктів відобразіть різними типами автофігур.

  1. Включіть у документ зображення діалогового вікна відкриття файла в редакторі Word.

  1. Для створеного зображення вікна, використовуючи виноски, поясніть призначення трьох полів чи кнопок (на вибір). Додайте до створеного рисунка назву або підпис.

  1. Збережіть документ "BЛP_52.doc" у своїй папці. На новій сторінці запишіть тему роботи (Вставлення графічних об'єктів).

  2. Вставте в документ рисунок з галереї Microsoft Office.

  1. Використовуючи фігурний текст, на окремому аркуші створіть запрошення на весілля й оформіть аркуш орнаментом.

  1. Використовуючи автофігури, можливості розміщення на них виносок, фігурного тексту і нанесення тіні, створіть такий малюнок:

  1. Створіть діаграму курсів валют на основі таблиці.

Назва валюти

Січень

Лютий

Березень

Квітень

Травень

Червень

Рубль

0,17

0,17

0.18

0,17

0,16

0,17

Ліра

0,04

0,03

0,04

0,05

0,04

0,03

  1. Створіть Excel-діаграму на основі наведеної в п. 12 таблиці.

  1. Наберіть математичні формули:

15. Збережіть файл "ВЛР_52". І здайте його на перевірку викладачеві.

Мета: навчитись створювати рисунки і працювати з графічними об’єктами в середовищі MS Word.

Варіант 5.3

  1. Створіть новий документ. Запишіть на "титульній" сторінці тему роботи (Робота з рисунками), а також своє прізвище, групу і варіант. Збережіть документ у своїй папці під назвою "BЛP_53.doc".

  1. Створіть емблему для своєї роботи розміром приблизно 3х3 см. Розфарбуйте квадрат зеленим кольором, шестикутник — синім, а коло — червоним:

  1. Наберіть тексту "Розташування тексту та графічних об'єктів" цих вказівок. Розташуйте емблему так, щоб текст обтікав рисунок справа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]