Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
(Електроніка)Lab_1в.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
323.07 Кб
Скачать

2.Практична частина

2.1. Загальні відомості про крвм - 2.

КРВМ – (“контроллер распределительной вычислительной мощности “) призначений для керування спеціальним технологічним устаткуванням і являє собою універсальну мікропроцесорну систему, яка залежно від складності і параметрів об’єкту керування може складатись із декількох уніфікованих, апаратних і програмних пристроїв, зв’язаних між собою за допомогою кабелів.

До складу комплекту входять:

  1. КРВМ – 2;

  2. Термінал диалогового зв’язку ТДС – 1;

  3. Пристрій програмування ПП – 2.

2.2. Склад блоку мікро - еом.

Програми СПОПЛК (специального програмного обеспечения програмируемого логического контроллера”) займають 8 Кбайт і знаходяться в ПЗП в полі адрес 000 + 1FFF. Таблиця алгоритмів займає 6 Кбайт і повинна знаходитись в ПЗП в полі адрес 3800 +37FF. Робочі комірки і область стеку потребують 2 Кбайт ОЗП в полі адрес 3800 + 3FFF.

Для роботи “ Програмування керування об’єктом ” необхідно:

- СВМІ - плата центрального процесора;

- ЯП - "комірка" пам'яті , де знаходяться СПОПЛК і таблиця алгоритмів.

- ЯВВ - 43 – комірка вводу/виводу для вхідних сигналів Х1 – Х24;

- ЯВВ - 47 - для вихідних сигналів Y1 - Y24;

- ЯВВ- або ЯВВ 4F- для зовнішніх задатчиків чисел, якщо вони передбачені в алгоритмі керування об’єктом;

- ЯПИ - для процедур “мережевого” обміну , реалізації часових функцій;

- ЯВВ - 03 - для індикації сигналу “Готов”, керування блоком живлення БСО і для підключення "Програматора" при роботі з програмою "Запис";

- ЯСР - "комірка узгоджуючих регістрів" внутрішньої магістралі мікро-ЕОМ.

КРВМ - 2 - це програмований логічний контроллер на 24 входи і 24 -виходи.СПОПЛК реалізує процеси керування об'єктом в межах цієї кількості вхідних і вихідних сигналів. У випадку, коли об'єкт містить велику кількість датчиків і виконуючих пристроїв, необхідно використовувати відповідну кількість КРВМ - 2 з окремо описаним процесом керування в кожному із них.

Кожному виконуючому пристрою на об'єкті керування ставиться у відповідність конкретний вихідний сигнал і цей зв'язок реалізується апаратно.

Кожному датчику об'єкта керування ставиться у відповідність конкретний вихідний сигнал X1 –X24 і цей зв’язок реалізується апаратно.

2.3. Деякі характеристики мп ( кр580ик80а ).

В КРВМ - 2 використовується МП КВ58ПК80А.Даний МП виконаний по ІІМОП - технології, містить близько 5000 елементів і реалізований у 40 вивідному корпусі. Число базових команд МП складає 78, час виконання команд для тактової частоти 2 МГц лежить в діапазоні 2 - 9 мкс.

В КРВМ є клавіатура, з якої можна вводити програми, дані для зберігання, подавати команди для керування роботою МП і дисплея,який дозволяє спостерігати вміст пам’яті і регістрів.

В ПЗП ємністю 1 Кбайт записані програми для зчитування з клавіатури, виконання команд і виводу даних на дисплей , тобто вся робота системи керується програмою – “Монітор”, яка записана в ПЗП.

Основні операції, які виконуються КРВМ:

- зберігання даних в пам’яті;

- перевірки вмісту пам’яті і виконання програм.

Програми можуть виконуватись неперервно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]