Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
28_08_09.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
886.78 Кб
Скачать

Contents

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ 5

TEXTS AND SPOKEN ACTIVITY 7

My Family 7

Apartment Description 10

My Working Day 14

A Day Off 18

A Holiday 25

My University 29

Going Abroad 35

Ukraine Our Motherland 38

At the Hotel 41

A Business Appointment 44

A Business Talk 46

The Economy of Ukraine 50

Travelling by Railway 57

At the Booking-office 63

Cities and Towns of Ukraine 67

Discussing a Contract 72

Outstanding People of Ukraine 76

At the Restaurant 80

GRAMMAR EXERCISES 94

Present and Past Simple of "to be" and "to have" 94

Pronouns 98

"there+ to be" (Present and Past Simple) 100

Мany, much, few, little 102

Modal verbs: can, may, must 103

Past Simple 107

Pronouns some, any and their derivatives 110

Present Participle Present Continuous 111

Past Participle Present Perfect 114

Future Simple 117

Present Continuous 120

Sequence of tenses 122

Future in the Past 126

Direct and Indirect Speech 128

Modal Verbs Equivalents "to have, to be able to" 131

Degrees of Comparison 134

Present Simple in ifand whenclauses 137

Modal Verb "to be" 138

Complex Object 140

TEXTS FOR ADDITIONAL READING 142

USED LITERATURE 162

RECOMMENDED RESOURCES 163

Загальні відомості

Навчальний посібник призначений для студентів 1го курсу денної форми навчання за напрямом "Документознавство та інформаційна діяльність", що вивчають "Іноземну мову за професійним спрямуванням". Загальна мета даного навчального посібника – розвинути навички ділового спілкування іноземною мовою, розширити лексичний запас, сформувати готовність до професійної діяльності, закріпити знання з граматики. Структуру навчального посібника складають два блоки: блок усного спілкування (18 тем), граматичні вправи та тексти для додаткового читання. Блок усного спілкування складають аутентичні тексти, розмовні ситуації, лексичні вправи.

Тексти підібрано відповідно до ситуацій професійного ділового спілкування та сприяють засвоєнню активної ділової лексики. Матеріал слугує основою для монологічного висловлювання за темами: "My Family", " Apartment Description", "My University", "Ukraine – Our Motherland", " A Business Appointment", " The Economy of Ukraine", "Cities and Towns of Ukraine ".

Засвоєння матеріалу за поданими темами передбачає мовленнєву практику, що дає змогу практичного опрацювання запропонованої лексики та граматики, розвиває професійні навички, як винахідливість, цілісне бачення проблеми, гнучкість мислення.

Лексичні вправи такі, як виділення синонімічних рядів, пошук еквівалентів у тексті, тлумачення спеціальної термінології, подано згідно з завданнями розвитку навичок оперування активною професійною лексикою, її вживання у виробничих ситуаціях.

Подані граматичні вправи рівня "PreIntermediate" та "Intermediate" (нижче середнього, середній) спрямовані на узагальнення та закріплення граматичного матеріалу за темами: "Present and Past Simple of "to be" and "to have", "Pronouns", "Modal verbs: can, may, must", "Past Simple", "Present Participle", "Present Continuous", "Past Participle" та ін.

Загальні рекомендації за проходженням кожної теми такі:

  1. Аудиторна перевірка читання текстів та виконання супровідних вправ, творчих завдань, висловлення за темами, переказ текстів.

  2. Поетапне виконання граматичного матеріалу у поєднанні з його практичним закріпленням у формі вправ та творчих завдань.

Підготовлений навчальний посібник дозволяє студентам підвищити свій рівень знань у сфері ділового спілкування, розширити активний словниковий запас, відпрацювати здобуті знання з граматики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]